Image
Till vänster syns en tidig visionsskiss över Wallenstams planerade nybyggnation i Årstaberg. Till höger Magdalena Andersson, partiordförande Socialdemokraterna, och Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, när de invigde byggnationen under fredagen.
Till vänster syns en tidig visionsskiss över Wallenstams planerade nybyggnation i Årstaberg. Till höger Magdalena Andersson, partiordförande Socialdemokraterna, och Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, när de invigde byggnationen under fredagen. Bild: Fojab/Wallenstam

Wallenstam byggstartar 400 lägenheter i Årstaberg

Bygg/Arkitektur Under fredagen invigde Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, byggnationen för drygt 400 nya lägenheter i Årstaberg.
Publicerad den 17 Maj 2024

I det gamla industriområdet vid Årstabergs station växer ett nytt bostadsområde fram med cirka 1 000 bostäder, en grundskola och en ny kvarterspark.

– Att kunna starta en nybyggnation av lägenheter i dessa tider känns stort. Vi vet att efterfrågan är enorm och är därför stolta att med denna byggnation kunna tillföra drygt 400 nya lägenheter till Stockholm och Årstaberg, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Lägenheterna kommer byggas ett stenkast från Södermalm i skärningspunkten mellan Liljeholmen och Årstafältet. Precis intill stryker tvärbanan och ett regionalt cykelstråk som öppnar upp närheten till resten av Stockholm. Projektet fördelas över tre hus kring en sluten gård och ett punkthus. Utöver lägenheterna planeras det för ett varierat utbud av butiker och service i entrévåningarna. Här är pulsen hög dygnet runt.

Den planerade nybyggnationen kommer att variera från 7 till 25 våningar. Första inflyttningen i Wallenstams lägenheter beräknas ske under 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige