Image
Till vänster syns en tidig visionsskiss över Wallenstams planerade nybyggnation i Årstaberg. Till höger Magdalena Andersson, partiordförande Socialdemokraterna, och Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, när de invigde byggnationen under fredagen.

Wallenstam byggstartar 400 lägenheter i Årstaberg

Bygg/Arkitektur Under fredagen invigde Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, byggnationen för drygt 400 nya lägenheter i Årstaberg.


Henrik Fritzon, Socialdemokraterna Region Skåne.

(S) i Region Skåne vill köpa merparten av SBB-fastigheterna

Transaktioner Primärvården, Folktandvården, psykiatri och hjälpmedel samt Simrishamn sjukhus är några av de verksamheter som Region Skåne har i SBB:s fastigheter. Nu kommer förslag från Socialdemokraterna i Region Skåne om att köpa loss fastigheterna. Henrik Fritzon (S) menar att krisen i SBB sätter fokus på en svaghet i den skånska sjukvården.


Flera av partierna tycker att det finns anledning att se över presumtionshyran.

Ett år sen hovrättsdomen om presumtionshyror – här är partiernas ståndpunkt idag

Juridik 8 juni förra året föll en dom i hovrätten där man fastslog en slags modell för hur hyresökningen av nyproducerade hyresrätter skulle sättas. En dom som fått många aktörer i branschen att ropa efter lagstiftning som kan riva upp domslutet. Fastighetssverige har kartlagt var riksdagspartierna står i frågan.


Johan Löfstrand.

Fastighetssveriges bostadspolitiska enkät: Socialdemokraterna

Sverige Inför valet genomför Fastighetssverige en enkät med riksdagspartierna för att undersöka deras syn på bostadspolitikens hetaste frågor. I dag svarar Socialdemokraternas bostadspolitiske talesperson Johan Löfstrand: "En nationell bostadspolitik krävs för att klara bostadsförsörjningen i hela landet."


Socialdemokraterna i Göteborg vill se en nystart för satsningen på stadsutveckling mellan stadsdelarna Gamlestaden och Bergsjön som ligger i de nordöstra delarna av staden.

S vill se nystart för stadsutveckling mellan Gamlestaden och Bergsjön

Bygg/Arkitektur Socialdemokraterna i Göteborg vill se en nystart av programmet för stadsutveckling mellan de nordöstra stadsdelarna Gamlestaden och Bergsjön, med delvis ny inriktning. Fastighetssverige berättar mer om förslaget som partiet lämnade in en motion för tidigare i år.


Malmö.

Historiskt tuffa byggkrav väntar bostadsutvecklare i Malmö

Bostäder Idag ska kommunfullmäktige i Malmö besluta om en ny kontroversiell markanvisningspolicy. Om den som väntat antas innebär det att staden framöver får bestämma över var femte lägenhet i nyproduktion och att hälften av de nybyggda lägenheterna måste lämnas till en bostadskö. Fastighetssverige berättar mer om frågan som delar de politiska lägren.


Socialdemokraterna anmäler Stockholms stads jätteaffärer

Juridik Socialdemokraterna anmäler förra veckans jätteaffärer – i vilka tre kommunala bostadsbolag säljer 2 882 lägenheter – till Stockholms stads revisorer.