Image
Wallenstam, med Hans Wallenstam som vd, går in som 25-procentig delägare i Colive, med Katarina Liljestam Beyer som medgrundare.
Wallenstam, med Hans Wallenstam som vd, går in som 25-procentig delägare i Colive, med Katarina Liljestam Beyer som medgrundare. Bild: Wallenstam/Colive

Wallenstam blir delägare i Colive

Bolag Wallenstam blir 25-procentig delägare i Colive genom nyemission. Colive är en av Sveriges första operatörer av delningsboende genom så kallade coliving-hubbar.
Publicerad den 24 Februari 2020

Colive och Wallenstam har sedan tidigare samarbetat kring projekt i både Stockholm och Göteborg – dels i utvecklingen av Colive Parkstråket, Sveriges största coliving-hubb i Haninge som börjar hyras ut nu till hösten. Dels genom en överenskommelse att utveckla en coliving-hubb för 117 hyresgäster i Kallebäcks Terrasser, ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden.

– Vi vill möta det ökade intresset som vi ser för nya boendelösningar. Med den här investeringen kan vi hjälpa Colive öka tillväxttakten och genomföra en rad planerade storskaliga etableringar tillsammans med oss och andra strategiskt viktiga samarbetspartners, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

– Vi är inne i en väldigt spännande fas där vi närmar oss lanseringen av Sveriges största colivinghubb i Haninge, och nu även varvar upp för kommande projekt. I och med dagens nyhet kan vi ta ytterligare steg med vår ambitiösa tillväxtplan och produktinnovation. Jag är stolt över att kunna välkomna en sådan långsiktig och strategisk investerare, säger Katarina Liljestam Beyer, medgrundare och COO för Colive.

Colive grundades 2018 och har sedan dess lanserat två coliving-hubbar i Stockholm, med ytterligare tiotalet projekt på gång runtom i landet. Målbilden är ambitiös och år 2025 räknar Colive med att ha 7 000 bostäder i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige