Den tre år långa utbildningen präglas av ett löpande samarbete med erfarna Skanska-medarbetare och programmet innehåller bland annat 15 veckors praktik på något av Skanskas många projekt. Dessutom erbjuds eleverna provanställning hos Skanska efter avslutade studier. Programmet som startar i augusti tar in 30 elever från hela landet.
Det ska bli väldigt spännande och utmanande att vara med och utbilda framtidens ledare i byggbranschen. Vi kommer naturligtvis att följa utvecklingen av grönt byggande vilket känns naturligt då Skanskagymnasiet ligger i Växjö kommun, en kommun som ligger i framkant inom just detta område, säger rektor Magnus Birgersson.
Tanken bakom Skanskas satsning är att byggbranschen behöver attrahera fler unga människor. Genom en specialutformad gymnasieutbildning kan unga attraheras av att vara med att utveckla, bygga och underhålla den fysiska miljön för människor att bo, arbeta och resa i.
Målet är att eleverna ska få en gedigen utbildning med både byggämnen och kärnämnen. Genom att erbjuda ett skräddarsytt gymnasieprogram skapar Skanska en rekryteringsbas med kompetenta medarbetare inom områden där det i framtiden kommer att råda brist.
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Ekonomi/Finansiering Fondförvaltaren Peter Norhammar tipsar om tre fastighetsaktier att ge bort i julklapp, där bland annat en storspelare inom logistik borde finnas med på önskelistan. Dessutom blickar han tillbaka på det volatila året och spanar om förväntningarna på fastighetsbörsen under 2025.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.