Image

Tobin Properties avser köpa ut medinvesterare i Sundbyberg

Transaktioner Tobin Properties avser förvärva samtliga utestående aktier i intressebolaget SBG Gravensteiner från externa medinvesterare. Det betyder att Tobin Properties blir ensam ägare till projekten Arkaden och Rio i Sundbyberg som tillsammans omfattar 247 bostäder. Köpeskillingen uppgår till cirka 130 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Januari 2017
Erik Karlin. Bild: Tobin Properties
Erik Karlin.

Förvärvet innebär att Tobin från och med 31 januari konsoliderar SBG Gravensteiner och samtliga juridiska enheter i underkoncernen. Konsolideringen medför ett utökat redovisat eget kapital om 217 miljoner kronor och skulder om 235 miljoner kronor.

– Vi har hållit en hög förvärvstakt de senaste månaderna med stora investeringar i attraktiva utvecklingslägen i såväl Stockholmsområdet som i centrala Uppsala. För att stödja en fortsatt snabb tillväxt i ett gynnsamt marknadsläge, har vi nu givit Pareto Securities och ABG Sundahl Collier mandat att undersöka möjligheten att förstärka vår kassa genom emission av ytterligare företagsobligationer, säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige