Image
166 lägenheter ska renoveras enligt det nya kontraktet.
166 lägenheter ska renoveras enligt det nya kontraktet. Bild: iStock

T3 Hus och Torsby Bostäder AB renoverar 166 hyreslägenheter

Bostäder T3 Hus har nyligen tilldelats kontraktet som totalentreprenörer för renoveringen av 166 lägenheter i samarbete med Torsby Bostäder AB. Projektet med en kontraktssumma på 85 miljoner kronor, innebär en satsning på att förbättra boendestandarden för hyresgästerna.
Publicerad den 20 April 2024

Det är viktigt att Torsby kan erbjuda attraktiva boenden till befintliga kommuninvånare och även attrahera nya invånare till kommunen. Vi ser den här investeringen, som en del i den positiva samhällsförändring som skett i Torsby under de senaste åren, säger Håkan Laack, vd, Torsby Bostäder AB.

Renoveringsplanerna inkluderar stambyte samt installation av nya kök och badrum. Dessutom kommer till- och frånluftsventilation att installeras för att minska energikostnaderna och skapa ett förbättrat inomhusklimat för hyresgästerna.

– Genom samarbete med våra partners har T3 Hus utvecklat en kostnadseffektiv teknisk lösning som minimerar antalet fläktaggregat, vilket gynnar både projektets ekonomi och är bättre för miljön, säger Jakob Haggärde, projektchef T3 Hus.

Under tre år kommer renoveringen inte bara förnya lägenheterna utan också skapa sysselsättning för mellan 10–15 personer. Byggstarten är planerad att äga rum efter sommaren.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige