Image

Sveriges första arabiska äldreboende

Uthyrning I dag öppnar Sveriges första arabiska vård- och omsorgsboende, i Kavat vårds regi. Micasa Fastigheter har tecknat kontrakt med Kavat vård för hela fastigheten till 2019.
Publicerad den 2 Mars 2011

Anläggningen öppnas i Tensta i norra Stockholm, i samma byggnad som det redan finns ett persiskt vård- och omsorgsboende, Persikan.

Micasa Fastigheter har sedan tidigare ett antal etniska boenden. Ett estniskt och ett ungerskt seniorboende samt ett finskt äldreboende.

Äldreboendet heter Bejtona, arabiska för ”Vårt hus”. All vårdpersonal talar arabiska. Till varje våningsplan finns ett gemensamt kök samt tillgång till en stor balkong.

- Intresset för etniskt boende ökar. Vi har idag förfrågningar från ett antal grupper som vi försöker hjälpa, säger Anders Nordstrand, vd, Micasa Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige