Image
Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.
Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter. Bild: Nicklas Tollesson.

Svenska Handelsfastigheter tecknar trippelavtal med Dogman

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat ytterligare tre hyreskontrakt med husdjurskedjan Dogman för nyetableringar i Norrköping, Gävle och Umeå. Totalt uppgår nyuthyrningarna till drygt 4 100 kvadratmeter med planerad öppning i höst av samtliga butiker. Därmed hyr Dogman totalt drygt 9 400 kvadratmeter av Svenska Handelsfastigheter på nio olika orter runt om i Sverige.
Publicerad den 20 Augusti 2021

I Norrköping kommer Dogman att hyra en butik om drygt 1 800 kvadratmeter vid Ingelsta Marknad. Hyresavtalet är tecknat på sju år.

I Gävletrakten kommer Dogman att öppna en butik om 1 500 kvadratmeter i Valbo Köpstad, medan butiken i Umeå blir drygt 800 kvadratmeter stor och kommer att ligga vid Strömpilens handelsplats. De båda senare hyreskontrakten löper på fem år vardera.

Därmed är Dogman hyresgäst hos Svenska Handelsfastigheter på totalt nio olika orter i Sverige, inklusive Linköping, Skövde, Sundsvall, Kristianstad, Kungsbacka och Halmstad. Totalt förhyr Dogman drygt 9 400 kvadratmeter av Svenska Handelsfastigheter.
– Vi är glada att stärka samarbetet med Dogman genom att kunna erbjuda dem ytterligare tre butikslokaler på attraktiva handelsplatser. Dogman är ett starkt varumärke och kommer att bidra till att öka intresset för våra handelsplatser ännu mer. Detta är ytterligare ett exempel på styrkan i att ha en rikstäckande närvaro för att hjälpa detaljhandeln expandera, säger Cecilia Karlström, uthyrningsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.

– Vi är inne i en expansiv fas och öppnar många nya butiker under hösten. Förutom ett stort sortiment av husdjurstillbehör kommer vi även att erbjuda smådjur, tjänster inom trim- och djur-spa samt det egna varumärket Jacson för ridsport och friluftsliv. Butikerna blir med sina aktivitetsytor för såväl två- som fyrbenta kunder ett utflyktsmål i sig, berättar Pierre Olofsson, vd på Dogman.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige