Image
Norra Centralgatan i centrala Gävle.

Diös hyr ut till statligt finskt bolag

Uthyrning I oktober välkomnar fastighetsägaren Diös VR Sverige till moderna kontorslokaler på Norra Centralgatan i centrala Gävle. Kontorets strategiska placering, endast ett stenkast från Centralstationen, möjliggör en smidig och effektiv drift för VR Sverige som under kommande tioårsperiod är upphandlade att trafikera Tåg i Bergslagen.


Centralpalatset i Gävle.

SBB säljer för 46 miljoner i Gävle

Transaktioner SBB har sålt två LSS-fastigheter i Gävle till kommunägda Gavlegårdarna. Nu pågår fler dialoger med andra svenska kommuner.


Området Magasinen i Gävle får ny hyresgäst.

Diös får ny hyresgäst i Gävle-Magasinen

Uthyrning I oktober tar BK Beräkningskonsulter plats i fastighetsägaren Diös lokaler på Norra Skeppsbron i området Magasinen. Inflyttning beräknas ske i början på oktober.


Skanskas kontor i Gävle.

Skanska förlänger hyresavtal med Diös

Uthyrning Samhälls- och projektutvecklaren Skanska uppgraderar sitt kontorskoncept i det växande området Magasinen i centrala Gävle. Kontorets strategiska läge på Hamntorget, i kombination med de satsningar som ska göras i området, ligger till grund för att bolaget väljer att stärka sin position på den befintliga adressen. I samband med kontorsuppgraderingen förlänger fastighetsägaren Diös och Skanska hyresavtalet.


Diös kontorsbyggnad i området Gävle Brovägen.

Diös fyller på med ny hyresgäst i Gävle Brovägen

Uthyrning Fastighetsägaren Diös har tidigare berättat att Kusbo Bygg & Entreprenad och el- och teknikföretaget Granitor blir hyresgäster i den nya, miljöcertifierade kontorsbyggnad som växer fram på Gävle Brovägen. Nu är det klart att även revision– och redovisningsbyrån Next Revision i Gävle AB tecknat ett grönt hyresavtal om 440 kvadratmeter modern kontorsyta i byggnaden. Inflyttning beräknas ske i augusti.


Orlando Villacrez, grundare och vd, Storsala.

Storsala förvärvar ytterligare i Gävle – satsar på nytt affärsområde

Transaktioner Storsala har ett tydligt fokus på lönsam tillväxt och på att bredda sitt erbjudande. Genom förvärv av två nyproducerade bostadsfastigheter kompletterar bolaget sitt befintliga bestånd i centrala Gävle. Värderingen av fastigheterna uppgår till 250 mkr. Köpet innebär att Storsala startar ett nytt affärsområde för utveckling och förvaltning av fastigheter.


Krister Karlsson, COO på SBB, om bolagets avyttring i Landskrona och den omfattande utvecklingen i norr.

SBB gör ovanlig avyttring i syd och bygger i norr

Transaktioner SBB bjöd på två nyheter igår när det dels stod klart att de säljer tre omsorgsfastigheter till ett kommunalt bolag i Landskrona, samtidigt som de ser att 2023 kommer bjuda på byggrätter för motsvarande 1 030 bostäder i landets norra delar. Krister Karlsson, COO och vice vd på SBB berättar mer och Landskronahems vd kommenterar den ovanliga affären med SBB.


Port 73 och Nian.

Niam köper två köpcentrum från CBRE IM

Transaktioner Niam köper Port 73 i Haninge och Nian i Gävle av CBRE IM.


Centralpalatset i Gävle.

Norrlandskartläggning: Gävles tio största fastighetsägare

Lista Norrland står i fokus när Fastighetssverige letat fram de största fastighetsägarna i landets nordliga kommuner. Efter att ha vandrat från Luleå i Norrbotten så har turen tagit Fastighetssverige till den näst största kommunen i Norrland, Gävle, med sina 103 493 invånare.


Storsalas vd Orlando Villacrez siktar högt i Gävle

Från villa till höghus – Storsala siktar högt i Gävle

Bostäder Småhus företaget Bricknova skakar inte av sig ett lager av sin verksamhet när de nu växlar upp till att bygga höghus. Nej, för det har varit drömmen och planen hela tiden berättar grundaren och vd:n Orlando Villacrez. Samtidigt byter bolaget namn till Storsala som kanske säger något mer om ambitionerna i bolaget framåt. "Vi har evigheten som horisont" berättar vd:n om vägen framåt.


Den nya fastigheten ligger på Alderholmen i Magasinsområdet, centrala Gävle.

Diös förvärvar fastighet i centrala Gävle

Ekonomi/Finansiering Diös förvärvar en kommersiell fastighet om 1 136 kvadratmeter i Magasinsområdet på Alderholmen i centrala Gävle. Diös äger sedan tidigare ett flertal fastigheter i samma område och syftet är att komplettera och stärka beståndet i den expansiva stadsdelen. Säljare är Fastighetsmani och tillträde sker omgående.


Illustration av Agnes kulturhus i Gävle

NCC bygger Agnes Kulturhus i Gävle

Bygg/Arkitektur NCC bygger på uppdrag av Gävle kommun Agnes Kulturhus, ett nytt kultur- och bildningscenter om 8 700 kvadratmeter. Den tidigare byggnaden är nu riven för att ge plats åt den nya som ska innefatta stadsbibliotek, offentliga lokaler och kulturverksamhet.


Movexum flyttar till Diös lokaler i Å-huset i centrala Gävle.

Movexum flyttar till Diös lokaler i centrala Gävle

Uthyrning Diös välkomnar inkubatorn Movexum till expansiva Å-huset på Norra Kungsgatan i Gävle city. Movexums nya kontor blir en modern mötesplats för medarbetare och kunder och ligger i ett bubblande företagshus med grannar som coworking-aktören Dospace. Inflyttning blir i juni 2023.


Diös köper en fastighet under uppförande i Gävle Bro.

Diös köper fastighet i Gävle

Transaktioner Diös förvärvar kontors- och lagerfastighet om 4 935 kvadratmeter under uppförande i området Gävle Bro i Gävle med syfte att stärka och komplettera det befintliga beståndet i staden. Säljare är Tomatec AB och tillträde är 1 juli 2022. Fastigheten beräknas stå klar för inflyttning under andra kvartalet 2023.


Fastpartner utvecklar i Gävle.

Fastpartner utvecklar 36 000 kvadratmeter i Gävle

Bygg/Arkitektur Projektet Tjugofyrasju innebär 36 000 kvadratmeter nya byggrätter i Gavlehov i Gävle.


Sven-Olof Johansson.

Fastpartner köper i centrala Gävle

Transaktioner Fastpartner har förvärvat och tillträtt fastigheten Brynäs 125:1 i centrala Gävle.


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

Arnhult: "Vi kommer inte vara nettosäljare i år"

Bolag Castellum har nu haft en positiv nettouthyrning 30 månader på raken och levererade ett rekordlyft i förvaltningsresultatet för Q1 2022. Vd:n Rutger Arnhult flaggar för att det kommer fler försäljningar från Kungsleden-beståndet samtidigt som han vill att Castellum ska vara nettoköpare och växa under 2022. Här berättar han mer om synen på transaktioner, bolagets låga belåningsgrad och utmaningarna med uthyrningen i takt med den ökande inflationen.


Svenska Handelsfastigheter äger sedan tidigare intilliggande externhandelsfastigheter i Valbo Köpstad med bland andra Media Markt, XXL och Elgiganten som hyresgäster.

Förvärvar mark utanför Gävle för fortsatt expansion av Valbo Köpstad

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om markförvärv vid Valbo Köpstad, sydväst om centrala Gävle. Säljare är bolag inom KF-koncernen. Förvärvet tillför Svenska Handelsfastigheter ytterligare cirka 14 000 kvadratmeter för externhandel.


Gävle (bilden) och Norrköping är städer där Regio, med Eric Bergström som vd, gärna fortsätter växa. Obs. Bilden är ett montage.

Efter rekordaffären – här vill Regio fortsätta växa

Bolag Regio har slagit nytt transaktionsrekord för enskildaffär med portfölj förvärvet i Gävle. För Fastighetssverige berättar vd:n Eric Bergström om miljardaffären, Gävlemarknadens utveckling, var man vill växa framöver och om Regios viktigaste frågor under 2022.


Rutger Arnhult. Obs. Bilden är ett montage.

Castellum säljer Gävleportfölj för 2,3 miljarder till Regio

Transaktioner Castellum avyttrar tolv fastigheter i Gävle till Fastighets AB Regio. Försäljningspriset uppgår till cirka 2,3 miljarder kronor efter avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om sammanlagt cirka 130 miljoner kronor – vilket innebär att affären är Regios enskilt största någonsin. Försäljningen medför nedskrivning av goodwill om cirka 150 miljoner kronor och en uppskjuten skatteintäkt om cirka 300 miljoner kronor. Underliggande fastighetsvärde överstiger senaste värderingen med cirka tio procent.