Image
Jakob Mörndal är vd för Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management.
Jakob Mörndal är vd för Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management. Bild: Castellum

M2 säljer nästan hela beståndet i Gävle

Transaktioner Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management säljer samtliga fastigheter utom en i Gävle.
Publicerad den 4 December 2023

M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar fastigheterna Norr 13:4, Norr 22:3, Norr 23:3, Norr 34:2, Norr 35:1, Norr 35:4 och Norr 36:1 i Gävle. Efter försäljningen har M2 endast en fastighet, Söder 9:8, kvar i Gävle.

Köparen är Pure Housing och fastigheterna frånträds den 14 december 2023.

– Inom vår direktägda fastighetsverksamhet som bär namnet M2 Gruppen fortsätter vi att konsolidera beståndet till primärt Jönköping och Växjö. Vi har efter den här affären en fastighet kvar i Gävle, men den anser vi inte är strategiskt viktig för oss utan kan avyttras till rätt pris när tillfälle ges. Vi önskar Pure Housing ett stort lycka till och gratulerar till förvärvet av dessa centralt belägna fastigheter, säger Jakob Mörndal, vd på M2.

– Vi gör ett för oss ett strategiskt betydande förvärv i Gävle som vi ser framemot att utveckla i linje med vår gröna och hållbara profil tillsammans med de fastigheter vi redan har på orten. Pure Housing planerar att fortsätta investera i Gävle och tittar även på utvecklingsfastigheter i Stockholmsområdet. Vi tackar M2 för en smidig process, säger Andreas Björnberg, CFO/COO på Pure Housing.

M2s legala rådgivare i samband med affären var Walthon Advokater.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige