Image
Jakob Mörndal är vd för Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management.
Jakob Mörndal är vd för Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management. Bild: Castellum

M2 säljer i dubbla städer – lämnar Gävle helt

Transaktioner M2 Asset Managements fastighetsverksamhet M2 Gruppen avyttrar fastigheten Stenbock 10 i Växjö, där den största hyresgästen är Region Kronoberg. Det underliggande fastighetsvärdet för fastigheten uppgick till 197 miljoner kronor. Bolaget säljer även fastigheten Söder 9:8 i Gävle till Karlsarvet Invest AB som förvärvar fastigheten den 21 december. I och med frånträdet lämnar M2 Gävle.
Publicerad den 21 December 2023

M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar fastigheten Stenbock 10 i Växjö, där den största hyresgästen är Region Kronoberg. Det underliggande fastighetsvärdet för fastigheten uppgick till 197 miljoner kronor. Fastigheten utgörs av 6 839 kvadratmeter kommersiell yta och 2 490 kvadratmeter bostadsyta. Köparen är Region Kronoberg och fastigheten frånträds den 21 december 2023.

M2s legala rådgivare i samband med avyttringen av fastigheten var Walthon Advokater.

M2 Gruppen avyttrar även fastigheten Söder 9:8 i Gävle. Karlsarvet Invest AB förvärvar fastigheten som frånträds den 21 december 2023. I och med frånträdet lämnar M2 Gävle.

M2s legala rådgivare i samband med avyttringen var AG Advokater. Köparens rådgivare i affären var Baltazar AB.

– Transaktionstempot på M2 är fortsatt högt. Till att börja med är vi glada att få överlämna Stenbock 10 till Region Kronoberg och vill tacka för en enkel process. Utöver detta konstaterar vi också att det har varit ett stort intresse kring att få diskutera en affär avseende den kvarvarande fastigheten Gävle Söder 9:8 som blev kvar i portföljen efter försäljningen av våra sju övriga fastigheter i Gävle i början på december. Vi vill önska köparen lycka till med fastigheten samt tacka för en smidig process. M2 Gruppens fokus kan nu i ännu högre utsträckning riktas mot Jönköping och Växjö, säger Jakob Mörndal, vd på M2.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige