Image
Fastpartner hyr ut till NCC i Norrköping.

Fastpartner hyr ut till NCC i Norrköping

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med NCC avseende cirka 850 kvadratmeter i fastigheten Amerika 3 i industriområdet Sylten, Norrköping.


Christian Bratt, chef för Slättös bostadssegment, om bolagets första bostadsförvärv på närmare två år och framtidstron på det hårt prövade segmentet.

Upptining på gång – därför ser Slättö slagläge i pressade segmentet

Transaktioner I dagarna genomförde Slättö sin första bostadsaffär på närmare två år när man köpte ett bestånd med 325 lägenheter i Norrköping från Eklöf Fastigheter. Ett hårt pressat segment sedan 2022 ser nu ut att åter igen bli attraktivt på marknaden och för Fastighetssverige berättar Christian Bratt, chef för Slättös bostadssegment, om varför man nu gör bostadsaffärer igen, vad som talar för segmentet framöver och hur de bedömer att marknadsförutsättningarna kommer förbättras framöver.


Slättö gör första bostadsförvärvet på nästan två år när man förvärvar av Eklöf Fastigheter i Norrköping.

Slättö gör första bostadsförvärvet på nästan två år

Transaktioner Slättö fortsätter att utöka sin portfölj genom att förvärva tolv bostadsfastigheter i centrala Norrköping, bolagets första bostadsförvärv på nästan två år.


Coops återvänder till Ingelsta.

Coop etablerar sig hos Eurocommercials köpcentrum Ingelsta Shopping

Uthyrning Eurocommercials köpcentrum Ingelsta Shopping i Norrköping fortsätter att öka i popularitet med stigande besöks- och omsättningssiffror. Nu flyttar Coop in när Ica lämnar sina lokaler.


Corems fastighet Stjärnan 16 på Vattengränden i Norrköping.

Corem hyr ut till Region Östergötland

Uthyrning Kontaktcenter för barn och ungdomars psykiska hälsa är sedan den 15 november hyresgäst i Corems fastighet Stjärnan 16 på Vattengränden i Norrköping.


Thansen öppnar på Stallsiken i Skövde.

Svenska Handelsfastigheter tecknar nya avtal med Dormy och Thansen

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter låter meddela den senaste uthyrningen till Dormy Golf och Fashion. Dormy har ingått ett sjuårigt hyresavtal för en 2500 kvadratmeter stor lokal i Kungens Kurva.


Peab bygger räddningsstation i Norrköping.

Peab bygger räddningsstation i Norrköping

Bolag Peab har fått uppdraget att bygga en ny räddningsstation i Norrköping. Beställare är Norrköpings kommun och kontraktssumman uppgår till 132 miljoner svenska kronor.


Louis De Geer konserthus vid Motala Ström i Norrköping.

Vattenstrategen: "Fastighetsägare dränker sig själva"

Energi/miljö Norrköpings kommun har jobbat aktivt med att nå ut med information till fastighetsägare om riskerna vid översvämning och vilka åtgärder man kan ta. Kommunen har flera projekt där de letar sig fram till hur man ska anpassa staden till stora regnmängder. Även om det är på fastighetsägaren ansvaret ligger att skydda fastigheten så hoppas man från kommunens sida att det kan bli fler samarbeten framöver. Det är inte fullt prövat säger vattenstrategen Maria Rothman.


Lägenhetshotellet ska uppföras i Inre hamnen i Norrköping.

Mannersons byggstartar lägenhetshotell i Norrköping

Bygg/Arkitektur Mannersons Fastighets har lagt uppdraget till Peab att bygga ett lägenhetshotell i Inre hamnen i Norrköping. Kontraktssumman uppgår till 101 miljoner svenska kronor.


Vy över Jönköping, ett av Emilshus förvaltningsområden.

Emilshus tecknar två hyresavtal på totalt 4 800 kvadratmeter

Uthyrning Emilshus har tecknat nya hyresavtal med DSV Road i Norrköping avseende logistiklokaler samt med AB Karl Hedin Emballage i Jönköping avseende lokaler för lager och produktion. Totalt årligt hyresvärde uppgår till nära tre miljoner kronor och genomsnittlig avtalslängd är cirka åtta år.


Gurmo Endale, partner i Reliwe som grundades 2021.

Ett mindre bagage gynnar Reliwe i bostadskrisen

Bolag Små och anpassningsbara utan bagage. Det är vad Gurmo Endale, partner i bostadsutvecklande Reliwe, säger är fördelen med den positionen de är i nu. De söker aktivt efter samarbeten, varav ett blev annonserat i veckan där de köpte en byggrätt i Veddesta av Nordr. Fastighetssverige fick ett samtal om vad som väntar det unga bolaget framöver.


Illustration över det nya lagret.

Blackrock köper logistikfastighet av Inlog i Norrköping

Bygg/Arkitektur Inlog har tecknat avtal om att sälja en ny större logistikfastighet under uppförande i Norrköping till BlackRock. Lagret, som planeras vara i drift från april nästa år, kommer att omfatta cirka 62 500 kvadratmeter. Fastigheten är till 100 procent uthyrd till Postnord TPL.


Kv Ankan.

Kaminsky Arkitektur utvecklar ett hållbart kvarter i Norrköping

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Kian Properties och Preservia i samarbete med Kaminsky Arkitektur har vunnit markanvisningstävlingen för ett nytt kvarter med cirka 170 bostäder i Inre Hamnen, Norrköping.


Snabbgross öppnar nytt i Norrköping.

Snabbgross öppnar ny butik i Norrköping

Uthyrning Under andra kvartalet 2024 öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross en ny butik i Norrköping. Det blir kedjans 31: a butik – och den första i Norrköping.


Eva Landén, vd för Corem

Corem säljer ytterligare tre fastigheter

Ekonomi/Finansiering Corem har i två separata affärer tecknat avtal om att sälja tre fastigheter i Norrköping och Partille till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 116 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.


Kvarteret Tulpanen i Norrköping

Peab bygger om köpcentrum i Norrköping

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga om Spiralen Köpcentrum i Norrköping. Beställare är Fastighets AB L E Lundberg och kontraktssumman uppgår till 109 miljoner svenska kronor.


Inre hamnen i Norrköpings kommun är ett av alla områden i staden som är under utveckling

Nybyggda områden saknar skyddsrum – nu ska uppåt 5 000 nya byggas varje år

Bygg/Arkitektur Norrköping är en av de städerna om växer mest i befolkning och flera bostäder och bostadsområden är under utveckling. Men än finns inga planer på att komplettera med fler skyddsrum. Det behövs mer direktiv till både kommun och fastighetsutvecklarna från MSB berättar Norrköping säkerhetsstrateg Fredrik Nestor.


Fastighetssverige listar de största fastighetsägarna i Norrköping.

Här är största fastighetsägarna i Norrköping

Lista Fastighetssverige kartlägger de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Idag fortsätter vi med Norrköping, som med sina 144 458 invånare är landets nionde största kommun enligt SCB.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner förvärvar åtta fastigheter med tyngdpunkt i Norrköping

Transaktioner Fastpartner har per den 1 juni förvärvat och tillträtt en fastighetsportfölj om åtta fastigheter där de tre största fastigheterna är belägna i Norrköping. Resterande fastigheter återfinns i Finspång, Flen, Borlänge, Södertälje och Stockholm. Totalt omfattar beståndet cirka 45 000 kvadratmeter uthyrningsbar lokalyta samt cirka 130 000 kvadratmeter mark.


Catena bygger ny logistikanläggning i Norrköping.

Catena uppför ny logistikanläggning i Norrköping

Bygg/Arkitektur Catena uppför en ny anläggning till SGD AB på centralt läge i Norrköping, en investering om cirka 115 miljoner kronor.