Image
Slättö gör första bostadsförvärvet på nästan två år när man förvärvar av Eklöf Fastigheter i Norrköping.
Slättö gör första bostadsförvärvet på nästan två år när man förvärvar av Eklöf Fastigheter i Norrköping. Bild: Slättö

Slättö gör första bostadsförvärvet på nästan två år

Transaktioner Slättö fortsätter att utöka sin portfölj genom att förvärva tolv bostadsfastigheter i centrala Norrköping, bolagets första bostadsförvärv på nästan två år.
Publicerad den 6 Februari 2024

En fond som förvaltas av Slättö har förvärvat 325 lägenheter från Eklöf Fastigheter, vilket motsvarar en uthyrningsbar yta på nästan 24 000 kvadratmeter.

– Detta är vårt första bostadsförvärv på nästan två år. Sedan början av 2022 har vi sett ökande avkastningskrav i segmentet. Vi har alltid haft en stark övertygelse om att bostäder varit en bra investering och den nuvarande kombinationen av hyrespotential och prissättning har skapat en bra möjlighet att börja köpa igen, säger Christian Bratt, Head of Residential och partner på Slättö.

Slättö kommer att ta fram en handlingsplan för energieffektiviserande åtgärder över hela portföljen. Bedömningen är att dessa åtgärder kommer väsentligt förbättra portföljens utifrån EU:s taxonomikriterier.

– Investeringen kompletterar vår befintliga portfölj på ett utmärkt sätt med dess centrala läge, låga vakanser och möjlighet till värdeskapande åtgärder i form av energieffektivisering, tillägger Christian Bratt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige