Image

Sundbyberg vill locka till sig SEB

Uthyrning Sundbybergs kommun och Nordisk Renting tar upp kampen om SEB:s huvudkontor.
Publicerad den 19 Juni 2012
Sundbybergs kommun vill locka SEB till fastigheten Stockmakaren 1. Sundbybergs kommun vill locka SEB till fastigheten Stockmakaren 1.

För ett drygt år sedan gav Stockholms exploateringsnämnd SEB förköpsrätt för att bygga ett 90 000 kvadratmeter stort kontorshus i Värtahamnen.

Nu ger sig Sundbyberg och Nordisk Renting in i kampen om SEB-kontoret.

Kommunen ser över detaljplanen för fastigheten Stockmakaren 1 i syfte att utveckla bankens nuvarande kontor till en profilbyggnad på 100 000 kvadratmeter med plats för över 5 000 personer.

Swedbank är ett exempel på företag som lämnar dyra lägen i centrala Stockholm och etablerar sina huvudkontor i kommunen.

- Vi är en lyhörd kommun, och för ständigt en dialog med små och stora företag om hur vi tillsammans kan skapa bra förutsättningar för tillväxt. Nu när SEB utreder sina lokaler vill vi göra allt vi kan för att erbjuda ett attraktivt läge för 5 000 anställda, med lägre kostnad och fantastiska kommunikationer, säger Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

SEB:s befintliga kontor i Sundbyberg ligger i en del av kommunen som befinner sig i en kraftig förnyelse. Sundbyberg ser över detaljplanen för att skapa en helhetslösning för området och ska också se över möjligheten att lägga till en hållplats för tvärbanan nära SEB:s kontor.

- Sundbyberg har en hög ambitionsnivå när det gäller företagsklimatet. Ett bevis på att det ger resultat är att Sundbyberg klättrar på Svenskt näringslivs rankning över näringslivsklimatet i Sveriges kommuner, säger Siyamak Sajadian- Sasanpour (MP), vice ordförande kommunstyrelsen och ordförande i näringslivsrådet.

Fastigheten Stockmakaren 1 ägs av Nordisk Renting AB, som har ansökt om en översyn av detaljplanen i syfte att utveckla bankens kontor till ett nytt campus där SEB kan samla personalen från Sergels torg, Södermalm och Rissne.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige