Image
Hotell Liseberg.

Strawberry öppnar nytt hotell i Göteborg

Uthyrning Under 2026 öppnar Strawberry sitt femtonde hotell i Göteborg. Hotellet är tänkt att bli en viktig del av det framväxande Destination Liseberg. Hotell öppnar hos Fastighets AB Typographia – ett bolag som ägs av Bygggöta, Profura fastigheter, Grandab och SRU AB – och uppförs av Tornstaden. Hotellet ritas av Semrén & Månsson.


Peabs nya bygge i Kirseberg, Malmö. Illustration: PE Teknik & Arkitektur AB.

Peab och MKB bygger hyreslägenheter i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga hyreslägenheter i Malmö. Beställare är MKB Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 408 miljoner svenska kronor. De nya hyreslägenheterna ska ligga i området Kirseberg i Malmö.


Eric Bergström.

Regios nya lånestruktur knyter finansieringen till hållbarhet

Ekonomi/Finansiering Fastighets AB Regio lanserar nu, tillsammans med SEB, en lånestruktur för det man kallar hållbarhetslänkade lån. Fastighetssverige ställde lite frågor till Eric Bergström, vd för Regio, som fick förklara vad det hela går ut på.


Sebastian Nydén, kommunchef Svenljunga.

Svenljungas reaktion: "Klart att kartan skrivs om"

Bygg/Arkitektur Svenljungas kommunchef Sebastian Nydén vill inte använda ordet chock när det gäller Freyrs beslut att avbryta planerna på en batterifabrik i kommunen, men han medger en stor förvåning. Samtidigt är han och kommunen fast beslutna att nyttja den attraktiva marken i Lockryd för andra ändamål och vet om att det finns stort intresse för etableringar, det berättar han bland annat för Fastighetssverige.


Kaj 16 ska för 1,6 miljarder kronor byggas framför Vasakronans Platinan i Göteborg.

Vasakronan hyr ut 12 800 kvadratmeter och byggstartar Kaj 16 i Göteborg

Uthyrning Vasakronan har tecknat ett tioårigt avtal med SEB om 12 800 kvadratmeter kontor i Lilla Bommen i Göteborg. Det innebär byggstart av Kaj 16 och en fortsatt utveckling av området.


Under sommaren vill 7A hyra ut tomma kontor i Posthuset med tre hyresfria månader.

Tar till gratishyra för att fylla kontorshotell

Bolag Kontorsmarknaden befinner sig under omdanande när folk väljer att arbeta hemifrån mer och mer. Hur ska kontoren bemöta detta? Ett sätt är att, som 7A, erbjuda sommarkontor med tre hyresfria månader – förutsatt att man binder sig för ett 12-månaders kontrakt.


AMF Tjänstepension och SEB har ökat sitt ägande i JM.

Trio flaggar upp i JM – AMF Tjänstepension ny storägare

Bolag Efter SBB:s storförsäljning i JM i förra veckan kommer nu de första flaggningarna av ökat innehav. Det är AMF Tjänstepension, SEB Fonder och Handelsbanken Fonder som köpt aktier av SBB och ökat sitt innehav i JM. AMF Tjänstepension köpte 3,45 miljoner aktier i byggbolaget och blir därmed ny storägare med 19,02 procent av kapitalet och rösterna i JM.


274 lägenheter omfattas i transaktionen mellan SEB:s bostadsfond och Sveaviken som säljare.

SEB:s bostadsfond köper i Örebro

Transaktioner Sveaviken Bostad har idag genom helägda dotterbolag avyttrat fastigheterna Örebro Autogyron 4-5, samt Glidplanet 4 till SEB:s bostadsfond Domestica V. Fastigheterna omfattar tillsammans 274 lägenheter med en uthyrningsbar yta om 11 650 kvadratmeter, varav 98 kvadratmeter utgörs av en kommersiell lokal, samt ett fristående parkeringshus med 161 platser.


Patrik Myrberg och Sebastian Lindqvist blir en del i Link Arkitekturs satsning på bostäder.

Link Arkitektur satsar på bostadsprojekt

Karriär Link Arkitektur rekryterar de erfarna bostadsarkitekterna Patrik Myrberg och Sebastian Lindqvist. De förstärker och kompletterar ett team av skickliga kollegor, som står bakom den bostadssatsning som arkitektkontoret nu gör.


Boprisindikatorn är skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser.

Svagt uppåt i hushållens boprisförväntningar enligt SEB

Ekonomi/Finansiering SEB:s Boprisindikator ökar med 1 enhet i april, från minus 9 till minus 8. På regional nivå ligger indikatorn mellan minus 4 och minus 17 enheter. Hushållens förväntningar på styrräntans nivå om ett år ökar från föregående månad och ligger nu på 3,82 procent, vilket är en uppgång med 0,06 procentenhet. Andelen hushåll som planerar att binda sina rörliga bolåneräntor är oförändrad jämfört med förra månaden, och ligger på 11 procent.


Wojciech Wondell, vice vd på Titania.

Grönt ljus för Titanias detaljplan i Vallentuna

Bostäder Titania har tillsammans med Vallentuna kommun drivit detaljplanen "Del 2 av Rickebyhöjd" invid Vallentuna centrum omfattande 76 st bostäder i flerbostadshus. Vallentuna kommunfullmäktige beslutade den 27 mars att anta planen.


Folksam Fastigheter Långan 1 i Malmö.

SEB flyttar in i Folksams Långan i Malmö

Uthyrning Folksam Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med SEB Malmö. Hyresavtalet gäller drygt 4 500 kvadratmeter i Långan 1 på Gibraltargatan 5–9 i Malmö och infattar såväl kontor som banklokal. Inflyttning sker under andra kvartalet 2024.


Kungsgatan 24 blir ny adress för Causey Westling.

Causey Westling flyttar till Kungsgatan

Uthyrning Novier har hyrt ut 536 kvadratmeter till Causey Westling på Kungsgatan 24, inom ramen för förvaltningsuppdraget för Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv (Gamla Liv).


Riksbanken höjer styrräntan i februari med 50 räntepunkter spår både SEB och Swedbank

Iskylan på bostadsmarknaden – SEB och Swedbank publicerar konjunkturprognos

Ekonomi/Finansiering Bostadspriserna väntas fortsätta att falla, och nedgången totalt bedöms fortsatt bli cirka 20 procent. Det är sammanfattningen som nyhetsbyrån Direkt ger om SEB och Swedbank konjunkturprognoser under tisdagen.


Hjorten.

Diös utvecklar för SEB i centrala Skellefteå

Uthyrning SEB Skellefteå flyttar till nytt kontor i centrala Skellefteå.


Ilija Batljan, vd för SBB

SBB överväger att dela ut bostadsbolag till aktieägarna

Bolag Styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Genom transaktionen renodlas SBB:s verksamhet med ett än tydligare fokus på samhällsfastigheter. Styrelsen bedömer att en fokusering och specialisering kommer att möjliggöra ökat aktieägarvärde.


Sebastian Schlasberg.

Sebastian Schlasberg blir ny COO på Castellum

Bolag Vid årsskiftet tillträder Sebastian Schlasberg rollen som COO på Castellum och efterträder Jakob Mörndal som går vidare till egen verksamhet.


SEB:s boprisindikator sjönk ytterligare i augusti.

SEB:s boprisindikator sjönk ytterligare i augusti

Bostäder SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, sjönk till -42 i augusti jämfört med -27 i juli.


Redito etablerar nytt bolag inom fastighetsförvaltning

Bolag Redito stärker upp organisationen i Sverige och Finland samt etablerar nytt bolag inom fastighetsförvaltning.


Klövern köper för 1,2 miljarder

Transaktioner Bostadsbolaget Klövern förvärvar närmare 500 hyresbostäder i attraktiva lägen i Solna och på Värmdö utanför Stockholm av fastighetsbolaget Broskeppet. Affären genomförs som en apportemission.