Image

Stor BRF-affär i Sundbyberg

TRANSAKTIONER Kommunägda Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har sålt ytterligare två fastigheter till bostadsrätter för totalt 230 miljoner kronor. - Ombildningarna är en viktig del i vårt långsiktiga arbete med att bidra till en sund balans mellan olika boendeformer i våra områden, säger Sophia Mattsson-Linnala, tillförordnad vd på Förvaltaren.
Publicerad den 9 Februari 2009

De aktuella fastigheterna är Blåelden 2 på Örsvängen 3-7 i Ör med 96 lägenheter och Vikingen 6 på Mjölnerbacken 61-67 i Rissne med 134 lägenheter. Hittills har Förvaltaren sålt fyra fastigheter till bostadsrätter under 2008-2009.

- Försäljningarna visar att områden som Rissne och Ör upplevs som mycket attraktiva av våra boende. Ombildningarna kommer säkerligen att förstärka den trenden, säger Sophia Mattsson-Linnala.

Ytterligare tio fastigheter står på tur för ombildning i etapp ett. Närmast väntar Vikingen 1 och 2 i Rissne med planerat tillträde den 11 februari.

Fakta ombildningar:
• Omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter ingår i Förvaltarens långsiktiga uppdrag att skapa en bra balans mellan upplåtelseformerna i Sundbybergs olika stadsdelar.
• Enligt ägardirektivet ska minst 25 procent av bostäderna vara hyresrätt eller bostadsrätt.
• I dagsläget har 51 föreningar i 56 fastigheter anmält intresse för friköp. Av dessa har fem sålts och en tackat nej till friköp.
• Försäljningarna sker via dotterdotterbolag.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige