Image
Stockholmshem öppnar en kontorshubb på Kristallvägen 33 i Solberga.
Stockholmshem öppnar en kontorshubb på Kristallvägen 33 i Solberga. Bild: Stockholmshem

Stockholmshem testar lokal kontorshubb

Bolag Stockholmshem inleder ett samarbete med lokaldelningstjänsten Vakansa. En ledig lokal i Solberga blir en hubb; grannskapskontor, föreningslokal och mötesplats för Solbergabor som tröttnat på att jobba hemma.
Publicerad den 1 Juni 2021

Efter ett år av hemarbete är det tydligt att många saknar en ergonomisk plats att arbeta på. Därför pilottestar nu Stockholmshem ett grannskapskontor, en hubb, tillsammans med Vakansa, inom ramen för testbädden Gröna Solberga.

Hubben är till för boende i Solberga som söker en ergonomisk arbetsplats nära hemmet, och på kvällar och helger kan lokala föreningar att använda lokalen för möten eller administrativa uppgifter.
– Det här är efterfrågat av våra hyresgäster, säger Lena Hanses, projektledare på Stockholmshem. När pandemin är över tror vi att vi kommer att se förändringar för hur, och var, vi jobbar och möts. Vi ser att vi kan göra större nytta och tillgodose fleras behov genom att vara flexibla med våra befintliga lokaler, säger Lena Hanses.

– Att bygga nytt ger stora klimatavtryck, och att ha lokaler som står uppvärmda men tomma stora delar av dagen är inte framtiden. Det är intressant med lösningar där vi på ett hållbart sätt kan utnyttja lokaler och ytor och där fler aktörer, till exempel lokala föreningar, enklare kan få tillgång till dem, säger Stockholmshems vd Anette Sand.

– Vakansas vision är att främja en hållbar stadsutveckling där människors behov av lokaler kan mötas utan att det behövs byggas nytt. Därför har vi bestämt oss för att bli specialister på att göra det befintliga beståndet så enkelt att samnyttja som möjligt, säger Robin Alsalehi, grundare av Vakansa.

Robin Alsalehi tror att konceptet med multifunktionella hubbar kan göra Sveriges bostadsområden mer socialt hållbara och ge dem liv och rörelse under dygnets alla vakna timmar.

– Vi är otroligt glada att se fastighetsägare som Stockholmshem ta en aktiv roll i att testa innovativa idéer och koncept. De här hubbarna som vi håller på att öppna i våra svenska städer, är ett resultat av det pandemin tvingat oss till och digitaliseringen gjort möjligt, säger Robin Alsalehi.

Hubben öppnar efter sommaren på Kristallvägen 33.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige