Image

Stabil rapport från Diös

Bolag Diös förvaltningsresultat för årets första halvår, steg något, från 172,7 till 166,0 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Augusti 2013
Christer Sundin. Bild: Diös
Christer Sundin.

Detta trots något lägre hyresintäkter, 643,5 miljoner kronor (648,8).

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till -62,7 miljoner kronor (79,5).

- Årets första halvår kan sammanfattas med en tuff vinter, nio sålda fastigheter, konsolidering efter sammanslagningen samt stärkta nyckeltal. I det allmänna konjunkturläget märks det att det tar lite längre tid att teckna nya avtal och därmed göra affärsavslut med våra hyresgäster. Vi ser en fortsatt positiv hyresutveckling i vårt fastighetsbestånd, detta med beaktande av att vi har sålt fastigheter under perioden, säger vd Christer Sundin i vd-ordet.

- Med hänsyn till de ökade vinterkostnaderna som vi upplevde under första kvartalet så är periodens resultat totalt sett bra. Vårt nya större Diös, med ännu starkare närvaro på marknaden, ger oss alltså positiva resultateffekter, säger Christer Sundin.

Kvartalets negativa värdeförändringar på fastigheter förklaras helt av höjda avkastningskrav med 0,02 procent.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige