Image
Norra Centralgatan i centrala Gävle.

Diös hyr ut till statligt finskt bolag

Uthyrning I oktober välkomnar fastighetsägaren Diös VR Sverige till moderna kontorslokaler på Norra Centralgatan i centrala Gävle. Kontorets strategiska placering, endast ett stenkast från Centralstationen, möjliggör en smidig och effektiv drift för VR Sverige som under kommande tioårsperiod är upphandlade att trafikera Tåg i Bergslagen.


Diös Metropol i Västermalm, Sundsvall.

Ny uthyrning för Diös i Metropolhuset i Sundsvall

Uthyrning Krögarprofilen Niklas Öberg öppnar en ny restaurang i företagshuset Metropol i Sundsvall. Öppningen av Svenssons Metropol, som restaurangen kommer att heta, beräknas ske i början av oktober.


Johanna Olofsson, hållbarhetschef på Diös, och Pelle Tunell, vd på Plant.

Diös skriver ramavtal med Plant

Energi/miljö Diös har undertecknat ett ramavtal med Plant, som därmed kommer att utföra flera klimatberäkningar på Diös byggprojekt framöver för att minska deras klimatpåverkan. Diös har som klimatmål framöver att halvera sina koldioxidutsläpp till 2030.


Clas Ohlson öppnar hos Diös.

Clas Ohlson återvänder till centrala Sundsvall – öppnar hos Diös

Uthyrning Nu är det klart att Clas Ohlson etablerar sig i centrala Sundsvall igen. Adressen blir granne med Åhléns på Storgatan, med egen entré från gatuplan. Fastighetsägaren Diös påbörjar nu utvecklingen av den 1 300 kvadratmeter stora butikslokalen att stå klar för inflyttning till i höst. Beräknad öppning sker i april 2024.


P-G Persson, vd för Platzer. Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs och Knut Rost, vd för Diös.

Bolagsanalysen: "Det råder klondike-stämning"

Ekonomi/Finansiering Under Kapitalmarknadsdagarna i Båstad som hölls tidigare i juli bjöds det på aktieanalytikernas syn på några av fastighetsbranschens största bolag. Där listades de olika bolagens styrkor och utmaningar, samtidigt som bolagens vd:ar fick ge svar på tal. Fastighetssverige har sammanställt hur analyserna löd. Först ut är Diös, Platzer och Wihlborgs.


Knut Rost, vd på Diös.

Knut Rost om Diös styrkebesked: "Stolt över vår tillväxtresa"

Bolag I Diös delårsrapport konstateras bland annat att tillväxten medför en ökad efterfrågan av bolagets typ av fastigheter, vilket ger förutsättningar för stärkt lönsamhet. Knut Rost, vd för Diös, berättar för Fastighetssverige om framtiden och hur bolaget tänker fortsätta växa i norra Sverige.


Knut Rost, vd för Diös.

Positiv nettouthyrning för Diös

Bolag Diös levererar ett fortsatt starkt resultat inom fastighetsverksamheten för kvartal två med en positiv nettouthyrning om 16 miljoner kronor, ett ökat driftöverskott om 14 procent, en fortsatt stark uthyrningsgrad om 92 procent samt 14 procent högre intäkter jämfört med samma kvartal 2022.


Kärnan i Östersund.

Diös hyr ut i Östersund

Uthyrning Diös tecknar avtar med Blank The Hub i Kärnan i Östersund.


Handelsbanken öppnar nytt på Borganäsvägen i centrala Borlänge.

Diös utvecklar för Handelsbankens satsning i centrala Borlänge

Uthyrning I november tar Handelsbanken plats i ett nytt, modernt bankkontor hos fastighetsägaren Diös på Borganäsvägen i centrala Borlänge. Hela verksamheten kommer att samlas på ett våningsplan som omvandlas till attraktiv kontorsyta anpassad för rådgivning och nätverkande för Handelsbankens kunder.


Området Magasinen i Gävle får ny hyresgäst.

Diös får ny hyresgäst i Gävle-Magasinen

Uthyrning I oktober tar BK Beräkningskonsulter plats i fastighetsägaren Diös lokaler på Norra Skeppsbron i området Magasinen. Inflyttning beräknas ske i början på oktober.


Kvarteret Sigrid i centrala Borlänge.

Diös utvecklar kontor för Lyko i Borlänge

Uthyrning Lyko satsar i Borlänge ­och tredubblar sina kontorsytor i Borlånge centrum. Flytten till Diös lokaler innebär att de tredubblar sin kontorsyta, som utformas med fokus på att skapa en långsiktig och identitetsstark mötesplats för både medarbetare och besökare. Inflyttning beräknas ske i november.


Skanskas kontor i Gävle.

Skanska förlänger hyresavtal med Diös

Uthyrning Samhälls- och projektutvecklaren Skanska uppgraderar sitt kontorskoncept i det växande området Magasinen i centrala Gävle. Kontorets strategiska läge på Hamntorget, i kombination med de satsningar som ska göras i området, ligger till grund för att bolaget väljer att stärka sin position på den befintliga adressen. I samband med kontorsuppgraderingen förlänger fastighetsägaren Diös och Skanska hyresavtalet.


Diös kontorsbyggnad i området Gävle Brovägen.

Diös fyller på med ny hyresgäst i Gävle Brovägen

Uthyrning Fastighetsägaren Diös har tidigare berättat att Kusbo Bygg & Entreprenad och el- och teknikföretaget Granitor blir hyresgäster i den nya, miljöcertifierade kontorsbyggnad som växer fram på Gävle Brovägen. Nu är det klart att även revision– och redovisningsbyrån Next Revision i Gävle AB tecknat ett grönt hyresavtal om 440 kvadratmeter modern kontorsyta i byggnaden. Inflyttning beräknas ske i augusti.


Västra Stranden.

Diös fortsätter utvecklingen av Västra Stranden i Luleå

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att nästa etapp av Diös nya gröna mixkvarter, Västra Stranden, intill Bergnäsbrons norra fäste i Luleå– en byggnad som kommer att uppföras längs Sandviksgatan/Residensgatan – inleds under sensommaren. När huset står klart under hösten 2026 kommer det bland annat att inrymma moderna kontorsytor, lokaler för urban service och en mobilitetsanläggning.


Viveca Ax:son Johnsson, styrelseordförande i Nordstjernan, och Nordstjernanhuset.

Nordstjernan lämnar Diös – har sålt hela innehavet

Bolag Familjen Ax:son Johnsons investmentbolag Nordstjernan har sålt alla sina aktier i Diös. Från att ha varit fjärde största ägare med 5,8 procent av rösterna har man nu helt lämnat bolaget.


Fastigheten innehåller Scandic hotell samt ett mindre antal bostäder.

Diös avyttrar fastighet i Borlänge för 200 miljoner

Transaktioner Fastighetsbolaget Diös avyttrar en hotellfastighet i Borlänge och köpare är Midstar Hotels. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 14 000 kvadratmeter och frånträde sker 1 juni 2023.


Johan Dernmar och Annie Franzon tar plats i Diös koncernledning.

Diös stärker koncernledningen

Bolag Diös transaktionschef Annie Franzon och IR-chef Johan Dernmar utökar sina roller och blir en del av bolagets koncernledning. Förändringen träder i kraft omgående.


Kristina Grahn Persson och Helena Hagberg.

Areim värvar från Diös koncernledning

Bolag Kristina Grahn Persson, chef för hållbara affärer på Diös, lämnar på egen begäran Diös koncernledning och avslutar sin anställning i bolaget. Kristina har arbetat inom Diös sedan 2012. I slutet av sommaren tillträder hon sin nya roll som Head of People and Culture på fastighets- och fondförvaltarbolaget Areim.


Diös utvecklar för Ikea i centrala Skellefteå.

Diös utvecklar för Ikea i centrala Skellefteå

Uthyrning I början av juni 2023 öppnar Ikea Sverige i centrala Skellefteå. Konceptet är Ikea Planera och beställ – ett butiksformat för mindre städer där kunderna får hjälp med planering och inköp. Fastighetsägaren Diös utvecklar nu lokalen till att bli en modern citybutik, att stå klar till inflyttning.


P-G Persson.

Platzers vd tar plats i Diös styrelse

Karriär Inför årsstämman den 18 april föreslås Platzers vd P-G Persson ta plats i Diös styrelse.