Image

SPP tillträder Magnolias projekt i Limhamn

Bygg/Arkitektur SPP Fastigheter AB tillträder det markområde i Limhamns läge i Malmö som Magnolia Bostad köpte i början av december.
Publicerad den 16 December 2015

Limhamns läge är ett av Malmös största bostadsutvecklingsprojekt för närvarande. Här utvecklas ett nytt bostadsområde som kommer att inrymma cirka 1 500 bostäder, skolor, förskolor, butiker och parker.

Magnolia Bostad utvecklar projektet i sin helhet, med beräknad första inflyttning under 2018.

– Det gläder mig att kunna berätta om den här affären. Den markerar startpunkten för ett samarbete som förväntas innebära flera liknande affärer mellan Magnolia Bostad och SPP Fastigheter. Affären är bra för alla parter: kommunen och hyresgästerna får en trygg och långsiktig ägare, SPP Fastigheter ett fint investeringsobjekt att förvalta och Magnolia Bostad ett långsiktigt samarbete med en stabil aktör, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör för Magnolia Bostad.

– Vi är mycket nöjda över att ha genomfört den här affären med Magnolia Bostad för SPP Fastigheters räkning där förvärvet av bostadsprojektet i Limhamn ytterligare stärker vår närvaro i regionen. Vi äger sedan tidigare två kontorsfastigheter i Malmö och uppskattar möjligheten att få förvärva ett grönt bostadsprojekt, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oppositionen vill skynda på arbetet för en ny curlinghall i Göteborg

Bygg/Arkitektur Den nuvarande hallen på Lindholmen bedöms vara för liten för Göteborgs curlingklubb som nu vill hitta ny mark för att uppföra en större hall. Svenska Curlingförbundet och Sveriges Olympiska kommitté har inkommit med en skrivelse till kommunstyrelsen där de hoppas att kommunen finner vägar att bistå curlingklubbens planer via någon form av lösning när det gäller markfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige