Image
Till vänster syns fastigheten i etapp två i stadsdelen Brogårdstaden i Upplands-Bro och till höger syns Kvarteret Ångloket i Knivsta.

Nrep förvärvar två hyresrättstillgångar från Magnolia Bostad

Transaktioner Nrep utökar sin bostadsportfölj med 524 hyreslägenheter genom att förvärva två tillgångar från Magnolia Bostad. Affären omfattas av Kvarteret Ångloket i Knivsta och del av etapp två i stadsdelen Brogårdsstaden i Upplands-Bro, båda med hållbara hyresnivåer och hög miljöprofil. Förvärvet sker genom Nrep Income+ fond. Fonden genomförde en tredje stängning förra året med drygt 3,1 miljarder kronor i tillfört kapital.


Broviken.

Sveaviken tecknar avtal med Magnolia Bostad och Slättö

Bostäder Sveaviken PM ska förvalta Magnolia Bostad och Slättös projekt "Brokvarteret" i Barkarby, Järfälla. Den totala, uthyrningsbara ytan ligger på drygt 18 000 kvadratmeter, fördelat på 409 hyreslägenheter, 10 lokaler och ett garage med 78 platser.


Erika Olsén.

Därför väljer Areim att köpa loss Magnolia i nuvarande marknadsläge

Bolag När marknaden för bostadsutvecklare är som allra tuffast väljer Areim att kliva in och köpa loss Magnolia Bostad från Holmströmgruppen och Holmström Fastigheter. Erika Olsén, partner, investments på Areim, berättar för Fastighetssverige om beslutet, marknadsläget för bostadsutvecklare och var fokus kommer ligga framöver.


Therese Rattik, vd för Areim.

Areim köper loss Magnolia Bostad

Bolag Areim har idag tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i Magnolia Bostads ägarbolag HAM Nordic AB av Holmström Fastigheter Holding AB och Holmströmgruppen. Överenskommelsen innebär att Areim får kontroll över 100 procent av bolaget, där fokus framöver är att skapa rätt förutsättningar för en långsiktigt hållbar tillväxt av bolaget.


Magnolia Bostad sätter forskningsbaserat klimatmål.

Magnolia Bostad sätter forskningsbaserat klimatmål

Energi/miljö Magnolia Bostads ansluter sig till Science Based Targets Initiative (SBTi) vilket innebär en bekräftelse på att bolagets klimatmål är vetenskapligt baserat och bidrar till att bromsa klimatförändringar i linje med Parisavtalet.


Johan Tengelin, vd för Magnolia Bostad.

Magnolia tvingas säga upp personal: "Väldigt tråkigt beslut"

Bolag På grund av det försämrade marknadsläget behöver Magnolia Bostad göra kostnadsbesparingar och det innebär att personalstyrkan måste minskas. För Fastighetssverige berättar vd:n Johan Tengelin om hur många som påverkas av beslutet, bakgrunden till problemen och utmaningarna som Magnolia möter på en väldigt osäker marknad.


Magnolia Bostad får markanvisningar i Väsjön, Sollentuna.

Magnolia erhåller två markanvisningar i Sollentuna

Bygg/Arkitektur Markanvisningarna utgörs av två kvarter, den ena på 116 bostäder och en livsmedelsbutik och den andra på 85 bostäder och en samlingslokal för hela Väsjön. Totalt omfattar markanvisningarna cirka 16 500 kvadratmeter BTA. Fastigheterna har lagakraftvunnen detaljplan och byggnation förväntas påbörjas under 2023.


Henrik Meeths.

Magnolia Bostad utökar ledningsgruppen med chef för affärsutveckling

Bolag Henrik Meeths tillträder som medlem i ledningsgruppen med fortsatt ansvar för affärsutveckling.


Carl Lundin, ny regionchef på Magnolia Bostad.

Carl Lundin ny regionchef på Magnolia Bostad

Karriär Carl Lundin har utsetts till Regionchef Norr på Magnolia Bostad. Regionkontoret öppnades i Umeå för drygt ett år sedan och driver för närvarande flera projekt i bland annat Luleå, Skellefteå, Sundsvall och Östersund.


CBRE IM köper Ursviks torn.

Magnolia säljer Ursviks torn till CBRE IM

Transaktioner Magnolia Bostad säljer Ursviks torn som kommer att rymma 177 bostäder om cirka 10 500 kvadratmeter BTA samt cirka 350 kvadratmeter BTA för lokaler. Köparen är CBRE Investment Management (CBRE IM).


Magnolia Bostad vinner två markanvisningstävlingar i Kungälv.

Magnolia Bostad vinner två markanvisningstävlingar i Kungälv

Bygg/Arkitektur Magnolia Bostad vinner markanvisningstävlingar om totalt 500 bostäder.


Martin Dahlin var en av de första investerarna i budaktuella Magnolia Bostad.

Fotbollslegendaren om sin fantastiska fastighetsinvestering

Bolag Martin Dahlin: "Jag var en av de första in i bolaget."


Fredrik Holmström.

Holmströmgruppen och Areim lägger bud på Magnolia

Bolag Holmströmgruppen och Areim lägger ett bud på 76 kronor per aktie i Magnolia Bostad. Aktien stängde på tisdagen på 57,40 kronor.


Magnolia Bostad köper mark i Kungsbacka.

Magnolia Bostad förvärvar mark i Kungsbacka

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal med Lindbäcks Boende AB om förvärv av byggklar mark för utveckling av cirka 350 bostäder om cirka 23 000 kvadratmeter BTA.


Magnolia Bostad och Wästbygg är två av de första företagen i Sverige som ansökt om och fått beteckningen Nasdaq Green Equity Designation.

Wästbygg och Magnolia Bostad får ny grön märkning

Energi/miljö Wästbygg Gruppen och Magnolia Bostad är två av de första företagen i Sverige som ansökt om och fått beteckningen Nasdaq Green Equity Designation.


Johan Tengelin, vd Magnolia Bostad.

Efter den krångliga processen – Magnolia ser ut att få genomföra omställt projekt

Bostäder Fastighetssverige berättar mer – och listar övriga tungviktare som försökte lägga vantarna på projektet under den segdragna processen.


Byggstart av projektet Parstugan i Ursvik

Bostäder Nu startar byggnationen av projektet Parstugan i Sundbybergs kommun. Ett projekt som ägs av CBRE Global Investors och projektutvecklas av Magnolia Bostad.


Johan Tengelin.

Magnolia presenterar starka siffror, nya mål och ny utdelningspolicy

Bolag Styrelsen i Magnolia Bostad har beslutat om nya mål och ny utdelningspolicy. Bolagets verksamhetsmål och finansiella mål grundas i bolagets affärsplan som inkluderar hyresbostäder, bostadsrätter, samhällsfastigheter och hotell, både för försäljning och egen förvaltning. Samtidigt presenterar Magnolia starka siffror för bokslutet 2020.


Visionsbild av Västra Erikslid i Skellefteå.

Magnolia och Derome bygger bostäder i Skellefteå

Bostäder Derome och Magnolia Bostad ska bygga bostäder i det nya området Västra Erikslid i Skellefteå.


CBRE GI gör affär för halv miljard.

Magnolia säljer till CBRE GI för över 500 miljoner

Transaktioner Magnolia Bostad har sålt 200 hyresbostäder i stadsdelen Västra Ursvik i Sundbyberg till CBRE Global Investors. Projektet omfattar cirka 12 500 kvadratmeter BTA för bostäder samt cirka 300 kvm BTA lokaler och 73 garageplatser. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 588 miljoner kronor.