Image
Therese Rattik, vd för Areim.
Therese Rattik, vd för Areim. Bild: Areim

Areim köper loss Magnolia Bostad

Bolag Areim har idag tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i Magnolia Bostads ägarbolag HAM Nordic AB av Holmström Fastigheter Holding AB och Holmströmgruppen. Överenskommelsen innebär att Areim får kontroll över 100 procent av bolaget, där fokus framöver är att skapa rätt förutsättningar för en långsiktigt hållbar tillväxt av bolaget.
Publicerad den 1 Juli 2023

Magnolia Bostad AB har tidigare ägts till 50 procent av Areim, 35,5 procent av Holmström Fastigheter och 14,5 procent av Holmströmgruppen.
– Magnolia Bostad är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare och bolaget är bra positionerat för den starka underliggande efterfrågan. Vi har fortsatt stort förtroende för Magnolias medarbetare och med vår kompetens och tillgång till kapital kan vi tillsammans skapa rätt förutsättningar att möta marknadens nuvarande utmaningar och ta vara på de möjligheter som uppstår. Vi har också större möjlighet att fokusera på bolagets långsiktigt hållbara tillväxt genom att ta full kontroll över ägandet, säger Therese Rattik, vd Areim.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige