Image

Magnolia Bostad i affärer för 1,5 miljarder

Transaktioner Magnolia Bostad säljer framtida bostäder i Uppsala och Helsingborg. Det totala slutliga fastighetsvärdet uppgår till 1 550 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2015
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

I Uppsala har Magnolia tecknat en avsiktsförklaring om 450 hyreslägenheter på fastigheten Uppsala Kungsängen 25:1 med en svensk institution. Det slutliga fastighetsvärdet uppgår till cirka en miljard kronor.

Fastigheten är mycket centralt belägen i Uppsala och hela området är under omvandling till bostadskvarter. Bostäderna utvecklas med tydligt fokus på hållbarhet och energieffektivitet och kommer att miljöcertifieras. Byggstart är preliminärt planerad till tredje kvartalet 2016.

– Denna avsiktsförklaring är i linje med bolagets ambition att samarbeta med välrenommerade svenska institutioner och ännu ett bevis på det förtroende vi har fått av den här typen av aktörer, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

I Helsingborg har Magnolia köpt byggrätter för 327 lägenheter av Skanska Sverige, som hade Panreal som rådgivare.

Skanska Sverige har sedan fått bygguppdraget, värt 350 miljoner kronor. Det rör sig totalt om fyra huskroppar med fem våningar och sammanlagt 19 000 kvadratmeter bostadsyta, BTA. Därtill byggs garage under jord.

Magnolia har även tecknat avtal om försäljning av bostäderna till Alecta. Bostäderna kommer att upplåtas som hyresrätter och har ett totalt fastighetsvärde vid färdigställande om cirka 550 miljoner kronor.

Bostadsprojektet utgör en del av H+, Helsingborg kommuns stora stadsförnyelseprojekt för den södra delen av staden. Projektet kommer att komplettera befintlig bostadsbebyggelse genom en modern arkitektur med typiska inslag som kännetecknar staden.

– I höstas tecknade Magnolia Bostad en avsiktsförklaring gällande försäljning av drygt 2 000 bostäder fördelat på sex projekt. Det gläder mig att kunna annonsera den första av dessa sex affärer och därigenom samarbetet med Alecta. Det här är också den första entreprenaden vi ingår med Skanska vilket är i linje med vår ambition att arbeta med de bästa byggentreprenörerna i landet, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2016, med första inflyttning under andra halvåret 2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige