Image

Som väntat: Johan Karlström ny vd för Skanska

KARRIÄR Skanska AB:s styrelse har utsett Johan Karlström till ny vd och koncernchef för Skanska. Han efterträder Stuart Graham, som tidigare har meddelat styrelsen att han lämnar vd-posten under 2008.
Publicerad den 7 Februari 2008

- Det är med glädje som vi presenterar vår nya vd i dag. Styrelsen identifierade starka interna kandidater men valde ändå att genomföra en grundlig extern och intern urvalsprocess för att vi ville försäkra oss om att rekrytera den bästa möjliga ledaren för bolaget, säger Sverker Martin-Löf, styrelseordförande i Skanska.

- Skanskas lönsamhet och finansiella ställning har förbättrats avsevärt under Stuart Grahams ledning och Skanska står idag starkare än någonsin. Styrelsen har sökt en efterträdare med lika starka egenskaper - en person som uppvisar dokumenterat goda resultat, grundmurade personliga värderingar och goda ledaregenskaper. Johan Karlström uppfyller alla dessa krav och har dessutom lång erfarenhet av Skanska och branschen, säger Sverker Martin-Löf.

Johan Karlström är 51 år och har en civilingenjörsexamen. Han anställdes först i Skanska 1983 och har arbetat i en rad olika positioner från produktionschef, kalkylchef, projektingenjör, projektchef till regionchef för Region Norr inom Skanska Sverige.

Efter fem år som vd och koncernchef för installations- och serviceföretaget BPA (senare Bravida) återkom Johan Karlström till Skanska 2001 som vice vd och medlem i koncernledningen. I denna befattning har han varit ansvarig för de nordiska affärsenheterna och sedan 2004 för de amerikanska byggenheterna. I koncernledningen har han även ansvarat för Skanskas nya miljöinitiativ, Green Construction, med syfte att erbjuda kunderna miljöriktiga lösningar.

- Min nya roll blir en spännande utmaning och jag ser fram emot att arbeta för att leverera enligt de mål vi satt upp för de kommande åren i Skanska. Vi har ett bra utgångsläge tack vare våra starka värderingar, den klara strategin som vi håller fast vid och mycket målmedvetna medarbetare runt om i världen. Jag förväntar mig också stora möjligheter för Skanska genom det ökande intresset för miljömässigt hållbara lösningar, säger Johan Karlström, Skanskas blivande vd och koncernchef.

Stuart Graham kommer att fortsätta sitt arbete i Skanska som ordförande för bolagets byggenheter i USA, Skanska USA Building och Skanska USA Civil, och som rådgivare till Skanskas koncernchef och Skanskas styrelse.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige