Image
Bild: Istock

Skanska tillsätter regionchef i krisande Boklok

Karriär Marcus Andersson har utsetts till regionchef för Boklok i Stockholm/Mellansverige. Han kommer senast från rollen som affärsutvecklingschef projektutveckling kommersiellt Stockholm/Norr i Skanska Sverige.
Publicerad den 2 Oktober 2023
Marcus Andersson, regionchef Boklok. Bild: Boklok
Marcus Andersson, regionchef Boklok.

Med sina 25 år inom Skanska i olika verksamhetsgrenar från Skanska Nya Hem till Skanska Hus byggverksamhet, är Marcus Andersson väl bevandrad inom såväl bostads- som kommersiell utveckling. Från det första arbetet som projektingenjör på byggarbetsplats, via produktionschefs- och diverse distriktschefsroller samt lång tid som regionchef, till den senaste rollen som ansvarig för Skanskas kommersiella projektutveckling från Stockholm till Kiruna i norr.

Marie Passburg, executive vice president Boklok och landschef Boklok Sverige säger;
– Marcus Andersson tar med sig lång erfarenhet och gedigen kompetens inom både bostadsutveckling och entreprenadverksamhet från sina många år inom Skanska. Han är också en uppskattad ledare med stort engagemang och stort nätverk i region Stockholm/Mellansverige. Allt sammantaget gör att jag är övertygad om att han blir ett bra tillskott i Boklok. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Marcus Andersson och önskar honom varmt välkommen till oss i Boklok Sverige, säger hon.

Marcus Andersson har vid flera tillfällen tidigare kommit i kontakt med Boklok i sina projekt.
– Jag har alltid gillat vårt Boklok koncept då det är en viktig pusselbit i samhällsbyggandet att kunna erbjuda hållbara hem som fler kan efterfråga. Att Boklok dessutom gjort detta med historiskt sett väldigt nöjda kunder samt att man är en av få aktörer i branschen som arbetar med en hög prefabriceringsgrad, gjorde att jag lockades av den här rollen. Jag ser fram emot att skapa en framgångsrik enhet tillsammans med mitt team på Boklok, säger Marcus Andersson, regionchef Stockholm/Mellansverige, Boklok.

Boklok är en satsning tillsammans med Ikea, som har drabbats svårt av läget i ekonomin. I första kvartalet redovisade man minussiffror på 330 miljoner kronor och en försäljning som minskat med 80 procent.

Marcus Andersson tillträdde sin nya roll 1 oktober 2023 och ingår i Boklok Sveriges ledningsteam.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Blir ny börs-vd: "Kul och spännande och så klart en utmanande ny dimension"

Bolag Cibus har funnit efterträdaren till Sverker Källgården. Ny vd från mitten av januari blir Christian Fredrixon. För Fastighetssverige berättar styrelseordförande Patrick Gylling varför valet föll på Christian Fredrixon och Fredrixon själv berättar om sin nya roll, och ger sin syn på bolaget och marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige