Image
Citygate.
Citygate. Bild: Skanska

Skanska säljer Citygate till egen bok för 2,5 miljarder

Transaktioner Skanska Fastigheter har sålt kontorshuset Citygate i Gårda, Göteborg, till egen portfölj för cirka 2,5 miljarder kronor efter avdrag för återstående investeringar och uppskjuten skatt. Den interna transaktionen har ingen kassaflödespåverkande effekt och kommer att bokföras i andra kvartalet 2024 i Skanska Förvaltningsfastigheter. Tillträdet sker omgående.
Publicerad den 25 Juni 2024

Citygate med sina 36 våningar och 144 meter, är utvecklat och byggt av Skanska och färdigställdes under hösten 2022. Huset har en total uthyrningsbar yta om cirka 43 000 kvadratmeter där bland andra WSP, Manpower, Sector Alarm, Visma, Flodéns, Verahill, Parttrap, Castra, Knightec och Skanska själva har sina kontor. Totalt är cirka 80 procent av lokalerna uthyrda. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och ett serviceutbud som förenklar hyresgästernas vardag med träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang, café och konferens. Citygate är certifierat enligt både WELL och LEEDs högsta nivå, Platinum. Huset drivs till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby.

Skanska har ambitionen att etablera en långsiktig portfölj med högkvalitativa, hållbara och hälsosamma kontorshus i Stockholm, Göteborg och Malmö. Idag ingår fastigheter i både Malmö och Stockholm samt nu även Citygate i Göteborg. Citygate blir det sjätte kontorshuset i portföljen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största transaktionerna under första halvåret

Lista Här sammanställer Fastighetssverige de största transaktionerna som gjorts på den svenska marknaden under det första halvåret 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige