Image

Skanska får Solnas stadsmiljöpris 2008

TÄVLING Skanskas nya kontorsfastighet Hagaporten 3 har erhållit Solnas stadsmiljöpris 2008. Byggnaden uppförs av Skanska vid norra infarten till Solna och är beräknad att stå klar i oktober.
Publicerad den 9 September 2008

Priset delades ut vid Stadens Dag av stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Ekegren och Elisabeth Berglund, chef för stadsbyggnadsförvaltningen. Priset mottogs av Skanska med nämndens motivering: \″För att med spännande arkitektur och ekologiska förtecken ha skapat en magnifik och välkomnande entré till en av Sveriges mest dynamiska städer\″.

– Vi är mycket glada och stolta över priset och vår nya kontorsbyggnad som har ett unikt läge i Solna. Vi är också glada över det goda samarbete vi haft med Solna stad och ÅF som är vår ankarhyresgäst i huset, säger Jan Odelstam, vd för Skanska Fastigheter Stockholm AB.

Priset är det andra som Hagaporten 3 får av Solna stad i höst. Det första var Solnas Miljöpris som det bästa miljöprojektet i Solna däribland med avseende till husets GreenBuilding certifiering som det första kontorshuset i Solna och det första i Sverige enligt de hårdare reglerna som gäller för att bli GreenBuilding certifierad.

Tillsammans med ÅF är också Dell och Sabis klara för inflyttning i samband med att huset färdigställs. Arkitekten som ritat huset heter Jonas Falk på Strategisk Arkitektur AB.

Sedan 1998 delar byggnadsnämnden varje år ut ett pris för en byggnad eller anläggning som på ett bestående sätt har förskönat stadsbilden eller landskapsbilden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige