Image
Skanska bygger psykiatrisjukhus i Lørenskog.
Skanska bygger psykiatrisjukhus i Lørenskog. Bild: Skanska

Skanska bygger psykiatrisjukhus i Norge för cirka 540 miljoner

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat kontrakt med Akershus Universitetssykehus (Ahus) om att bygga ett psykiatrisjukhus i Lørenskog, Norge. Kontraktet är värt cirka 540 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden i andra kvartalet 2023.
Publicerad den 26 Maj 2023

Det nya sjukhuset kommer att ha en yta om cirka 10 000 kvadratmeter och ska kunna ta emot 50 patienter. Byggnaden är designad och utvecklad för att ge bästa behandling för patienterna, goda arbetsförhållanden för vårdpersonalen och effektiv drift.

Byggnadsarbetena inleds omgående och sjukhuset ska stå klart i december 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige