Image
Nya Erikslundsskolan i Borås.
Nya Erikslundsskolan i Borås. Bild: Skanska

Skanska bygger nya Erikslundskolan i Borås

Bygg/Arkitektur Skanska har slutit avtal med Borås stad om att bygga en ny, större skola på den plats där Erikslundskolan ligger idag. Skanska ska även riva intilliggande idrottshall och ersätta den med an ny aktivitets- och idrottshall med läktare. Kontraktet är värt drygt 270 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Mars 2024

I Erikslundskolan, som ligger i närheten av Viskan, Rya åsar, Almenäs och Öresjö, går idag drygt 400 elever i klasser från förskoleklass upp till nionde klass. När den nya skolan står klar blir det plats för dubbelt så många elever.

Den nya skolan blir högre än dagen och får fem våningar. Stort fokus läggs på arkitektur, gestaltning, ventilation och ljusförhållanden samt energieffektiva lösningar.

Skanska kommer att påbörja rivningsarbeten till sommaren i år och därefter påbörjas bygget. Den nya skolan med idrottshall beräknas vara färdig att tas i bruk till höstterminen 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige