Image

SFV projekterar ny ambassad i Pakistan

BYGG I november 2009 fick Statens fastighetsverk (SFV) regeringens uppdrag att genomföra projektering för en svensk ambassadanläggning i Pakistans huvudstad Islamabad. Nu pågår projekteringen på den svenska tomten, som ska ge plats till kansli, residens och personalbostäder.
Publicerad den 3 Mars 2010

Redan 1962 tilldelades svenska staten en tomt på 8026 kvadratmeter i diplomatkvarteret the Diplomatic Enclave i Islamabad. Denna tomträtt gäller i 90 år. I november 2009 fick Statens fastighetsverk regeringens uppdrag att genomföra program och projektering för en svensk ambassadanläggning med ambassadkansli, ambassadörens residens och personalbostäder på den befintliga tomten.

Den stora utmaningen i detta projekt är att Islamabad är en utsatt plats, säger Berit Nilsson, fastighetschef på Statens fastighetsverk.

- Pakistan räknas till ett av världens farligaste länder och Utrikesdepartementet avråder från resor till landet. Säkerhetsfrågor kommer att bli särskilt viktiga i detta projekt, både vid uppförandet av byggnaderna men också i byggnadernas utformning.

Projektledning med erfarenhet och vana av att arbeta i denna typ av kultur och i utsatta länder, har kontrakterats för projekteringen som ska vara klar under året.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige