Image
Magnus Blomsterberg.
Magnus Blomsterberg. Bild: Privat

Selin och Paulsson bildar nytt miljardbolag – siktar på börsen

Transaktioner Erik Paulssonägda Backahill och Balder blir huvudägare i nya Brinova Fastigheter, med ett fastighetsvärde om cirka en miljard kronor. Avsikten är att marknadsnotera bolaget under 2016. Vd för bolaget är Magnus Blomsterberg, som har varit vd och klubbdirektör för ishockeylaget Rögle de senaste tre åren.
Publicerad den 30 Oktober 2015

- Jag har arbetat nära familjen Paulsson, som är väldigt engagerad i Rögle och utvecklingen i Ängelholm. Vi började prata om det här i somras, strax efter att jag slutade som klubbdirektör. Det känns väldigt spännande och jag är jätteladdad inför den här uppgiften, säger Magnus Blomsterberg till Fastighetssverige.

Blomsterberg, 42, är ekonom i grunden. Han arbetade som revisor och ekonomichef på olika amerikanska bolag med Stockholmsverksamhet innan han flyttade till Ängelholm för tio år sedan.

- Sedan dess har jag arbetat som vd, först för en bilåterförsäljare i Ängelholm och sedan för Rögle. Så jag har ingen fastighetsbakgrund men vi har ett starkt nätverk i bolaget och gott om kompetens. Jag kommer att arbeta väldigt nära Balders Erik Selin som är styrelseordförande och Erik och Svante Paulsson.

I dagsläget har bolaget åtta personer på plats och några till är på väg in.
- Vi flyttade in i kontoret här på Tåstrupsgatan 2 i Ängelholm i går (läs i onsdags) så det är lite kaotiskt, säger Blomsterberg.

I nuläget finns ett 40-tal fastigheter i bolaget. Huvuddelen kommer från Backahill och Tornet Landskrona som Balder förvärvade i somras.

- Det är fastigheter i södra Sverige med tyngdpunkt på Skåne; Kristianstad, Landskrona, Hässleholm. Lite i Åhus, Oxie köpcentrum i Malmö och bland annat fastigheten där vi har vårt eget kontor i Ängelholm.

Inriktningen på bolaget är offentliga fastigheter och bostäder, som i dag motsvarar över 75 procent av värdet.

De största hyresgästerna i beståndet är bland andra Malmö Stad, Landskrona Stad, Arbetsförmedlingen och Transportstyrelsen på långa hyresavtal.

Ambitionen är marknadsnotera bolaget under första halvan av 2016.

- Vi har en del affärer som vi tittar på, vi har i nuläget en kassa på cirka 100 miljoner kronor och vi planerar att ta in flera ägare innan vi noterar bolaget, säger Magnus Blomsterberg.

Backahill äger 45 procent av aktierna, Balder 35 procent och Er-Ho Bygg cirka tio procent. Resterande ägs av olika lokala investerare.

- Ambitionen är att växa och att det här ska bli bra på sikt. Det finns många som vill vara med på resan, säger Erik Selin till Fastighetssverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige