Image

Brinova köper 145 lägenheter i Skåne

Transaktioner Brinova köper sex fastigheter med totalt 145 lägenheter på sammanlagt 8 959 kvadratmeter av Stigborg Förvaltning i Skåne.
Publicerad den 14 Juni 2016
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

Fastigheterna är belägna i Lund, Lomma, Staffanstorp, Dalby, Blentarp och Dösjebro. Brinova tillträder fastigheterna den 30 juni.

Fastighetsportföljen har ett beräknat hyresvärde på 13,2 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 100 procent. Det beräknade driftsnettot uppgår till cirka 9,8 miljoner kronor, motsvarande 1 089 kronor per kvadratmeter.

Samtliga fastigheter innehas med äganderätt och tomtarealen uppgår till knappt 25 000 kvadratmeter. Byggnaderna är uppförda eller helrenoverade från 2006 och framåt och håller en god standard, både invändigt och utvändigt.

- Vi är mycket glada över att kunna göra den här affären i en hårt konkurrensutsatt marknad. Det är bostäder av mycket god kvalitet och kommer att tillföra ett stort värde till Brinova, säger Per Johansson, vd för Brinova.

- Fastigheterna präglas av byggmästarkvalitet och är uppförda utifrån genomtänkta val med energieffektiva lösningar i form av jordvärme, solfångare och värmepumpar, vilket ger låga energikostnader, tillägger Per Johansson.

Widehov Konsult AB har varit säljarens transaktionsrådgivare. Advokatfirman Lindahl har varit köparens juridiska rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige