Image

Erik Paulsson omviktar aktieportföljen

Bolag Erik Paulssons Backahill har via dotterbolag sålt drygt 5,6 miljoner B-aktier i Platzer.
Publicerad den 6 November 2015
Erik Paulsson. Bild: Fabege
Erik Paulsson.

Backahill har efter transaktionen kvar fem miljoner A-aktier, utgörande 5,2 procent av kapitalet och 18,1 procent av rösterna.

Backahill är fortfarande en av Platzers största aktieägare och är långsiktigt i sitt ägande.

Försäljning av aktier i Platzer frigör kapital för omviktning av aktieportföljen. Backahill har via dotterbolag köpt 400 000 aktier i Fabege AB samtidigt som man engagerar sig i nya satsningar som till exempel nybildade Brinova Fastigheter AB, som kommer att satsa på offentliga fastigheter och bostäder. Brinovas fastighetsbestånd är koncentrerat till södra delen av Sverige. Marknadsnotering är planerad till 2016.

Backahill är också med och bildar ett nytt fastighetsbolag med fokus på omsorgsfastigheter och bostäder koncentrerat till Stockholmsregionen.

- Försäljningen av aktier i Platzer är ett naturligt steg i ett entreprenörsdrivet företag för att satsa på nya verksamheter, kommenterar Anders Nelson, vd för Backahill AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige