Image

Så här blir Fabeges nya jättesatsning

Bygg/Arkitektur Fabege gör en jättesatsning och bygger kontor ovanpå Mall of Scandinavia i Arenastaden. Investeringen ligger på en miljard kronor och fastigheten ska omfatta 42 000 kvadratmeter.
Publicerad den 6 Maj 2013

Byggnaden heter Scandinavian Office Building och kommer att erbjuda ett mångfacetterat servicekoncept för att underlätta yrkesmänniskors vardag.

Byggstart för projektet sker 2013 och de första hyresgästerna kommer att kunna flytta in hösten 2015. Fastigheten beräknas rymma cirka 4 000 arbetsplatser. Investeringen ligger på en miljard kronor.

Concierge-service, parkeringshjälp, möteszoner för alla tänkbara behov samt butik med allt från läsglasögon, hygienartiklar och paraplyer till sytråd är några av de inslag som skiljer Scandinavian Office Building från andra kontorsfastigheter. Utöver servicen i huset finns Skandinaviens största shoppingcenter med ett stort utbud av restauranger.

Byggnaden blir nio våningar hög och kommer att erbjuda hyresgästerna moderna, energisnåla arbetsplatser med miljötänkande i varje detalj. Byggnaden kommer att vara klassad enligt Breeam Excellent.

- Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för framgångsrikt företagande. Det gör vi genom att skapa en citypuls och bygga miljöer där medarbetarna trivs och presterar, där företagen kan nätverka och där det är lika lätt att ta sig ut till Arlanda som att ta cykeln hem från jobbet, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

Fasaden består av en mosaik av olika typer av glas och kommer att ge olika intryck över dagen beroende på hur solen står. På kvällen blir kontoren en lysande lykta. Huset kommer också att delas upp i olika volymer: högre mot järnvägen, lägre och mer småskaligt mot Stjärntorget. Arenastaden erbjuder en blandning av affärsdistrikt, boende, nöjen och shopping och den geografiska placeringen innebär en närhet till både goda kommunikationer och naturområden vid Råstasjön och Hagaparken.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige