Göteborg Energi går in i samarbetet för att utveckla effektiva och hållbara energilösningar i morgondagens boende.
Projektet genomför forskning och bostadsutveckling parallellt och blir början på ett långsiktigt samarbete där forskare och studenter kan utvärdera de senaste resultaten i full skala. Syftet är att skapa ett helhetstänkande kring hållbar bostads- och stadsutveckling med människan i centrum. I projektet står social hållbarhet, energieffektivitet och minskad miljöpåverkan i fokus och omfattar forskarkompetens inom såväl arkitektur och teknik som social hållbarhet. Målet är att ha ett färdigt bostadshus 2016 på Dr Allards gata i Södra Guldheden.
- Vår vision är det hållbara Göteborgssamhället, och genom att koppla samman Göteborg Energis kunskap om stadens energisystem med energilösningarna för Riksbyggens bostadshus kan vi tillsammans ta flera steg framåt, säger Lotta Brändström, vd för Göteborg Energi.
- Samtidigt får vi en möjlighet att lära oss mer om hur fastighetsutvecklare, fastighetsförvaltare och boende tänker och agerar inför morgondagens hållbara boende, vilket hjälper oss att utveckla ännu bättre energisystem för framtiden.
- Vi har högsta möjliga hållbara ambitioner för en mängd olika delar i projektet och energiproduktion och energianvändning är en oerhört viktig fråga. Vi är därför mycket glada över samarbetet med Göteborg Energi och ser fram emot att tillsammans komma fram till innovativa lösningar, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef Göteborg på Riksbyggen.
Utöver Göteborg Energi, ingår bland annat följande samarbetspartners i Positive Footprint Housing: Chalmers Tekniska Högskola, Göteborgs Universitet, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut – SP, och Johanneberg Science Park.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.