Image
På marken på Teg: Lars Lundgren marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad i Norr och Jonas Broady, affärsutvecklare på Riksbyggen.
På marken på Teg: Lars Lundgren marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad i Norr och Jonas Broady, affärsutvecklare på Riksbyggen. Bild: Johan Gunseus

Riksbyggen förvärvar mark i Umeå

Bostäder Riksbyggen fortsätter att bygga bostäder i norra Sverige och har nu förvärvat mark på Teg i Umeå. Här planerar Riksbyggen för flera olika typer av boenden, bland annat seniorbostäder.
Publicerad den 28 September 2023

På Teg i Umeå har Riksbyggen förvärvat nästan 60 000 kvadratmeter mark som planeras att utvecklas med bostäder. Fastigheten, Österteg 2:78, ligger mellan Avion och Ön.

Den avstyckade fastigheten är ett första steg för kommande planläggning och senare bebyggelse efter den detaljplan som kommer att tas fram. Enligt Umeå kommun kommer planarbetet påbörjas under 2024 med ambitionen att ha en färdig plan i slutet av 2025.

– Umeås tillväxt är och har varit stabil över tid vilket gör att det finns ett stort behov av fler bostäder i attraktiva lägen. Det här förvärvet visar att Riksbyggen långsiktigt tror på Umeås utveckling och trots en orolig omvärld kan vi över tid bidra med attraktiva och hållbara bostäder, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Norr.

Här planeras flera olika typer av bostäder, bland annat Riksbyggens koncept Bonum som vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige