Image
Riksbanken tar flyttlådorna 4 min bort till Klarabergsgatan, Orgelpipan 4, där Corem blir deras hyresvärd.
Riksbanken tar flyttlådorna 4 min bort till Klarabergsgatan, Orgelpipan 4, där Corem blir deras hyresvärd. Bild: Corem

Riksbanken flyttar till Corem

Uthyrning Riksbanken tar flyttlådorna 4 min bort till Klarabergsgatan, Orgelpipan 4, där Corem kommer vara deras hyresvärd i 6 år under tiden Riksbankshuset renoveras. Inflyttning beräknas till slutet av 2023.
Publicerad den 16 Februari 2023

Riksbankshuset som ligger vid Brunkebergstorg behöver renoveras. Huset anses ha en speciell arkitektur, ritad av arkitekten Peter Celsing. Fasaden pryds av svart granit. Riksbankshuset anses vara ett av de mest genomarbetade fastigheterna inom svensk arkitektur. Det är också klassat som blåmärkt vilket betyder att det ska bevaras som byggnadsminne enligt lagen om kulturminnen. Men med 47 år på nacken så behöver huset rustas upp.

Orgelpipan 4, som Riksbanken flyttar till under tiden, har genomgått omfattande ombyggnation och modernisering såväl invändigt som utvändigt. Byggnaden har ett kulturhistoriskt värde och exteriören har renoverats varsamt för att bevara och återskapa tidstypiska arkitektoniska drag och material. Befintliga trapphus har bibehållits samtidigt som lokalerna och tekniska installationer har moderniserats. Fastigheten består av cirka 4 200 kvadratmeter kommersiella lokaler, vilka främst består av kontor samt planerad restaurang och kafé i gatuplan.

– Att se Orgelpipan åter börja fyllas med hyresgäster är glädjande. Fastigheten är belägen i en del av stan som utvecklats väldigt positivt de senaste åren, en utveckling vi ser kommer att fortsätta genom planerna för såväl Klarabergsgatan och Vasagatan som Centralstaden. Vi hälsar Riksbanken varmt välkomna till oss på Corem, säger Eva Landén, vd på Corem.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige