Riksbankshuset som ligger vid Brunkebergstorg behöver renoveras. Huset anses ha en speciell arkitektur, ritad av arkitekten Peter Celsing. Fasaden pryds av svart granit. Riksbankshuset anses vara ett av de mest genomarbetade fastigheterna inom svensk arkitektur. Det är också klassat som blåmärkt vilket betyder att det ska bevaras som byggnadsminne enligt lagen om kulturminnen. Men med 47 år på nacken så behöver huset rustas upp.
Orgelpipan 4, som Riksbanken flyttar till under tiden, har genomgått omfattande ombyggnation och modernisering såväl invändigt som utvändigt. Byggnaden har ett kulturhistoriskt värde och exteriören har renoverats varsamt för att bevara och återskapa tidstypiska arkitektoniska drag och material. Befintliga trapphus har bibehållits samtidigt som lokalerna och tekniska installationer har moderniserats. Fastigheten består av cirka 4 200 kvadratmeter kommersiella lokaler, vilka främst består av kontor samt planerad restaurang och kafé i gatuplan.
– Att se Orgelpipan åter börja fyllas med hyresgäster är glädjande. Fastigheten är belägen i en del av stan som utvecklats väldigt positivt de senaste åren, en utveckling vi ser kommer att fortsätta genom planerna för såväl Klarabergsgatan och Vasagatan som Centralstaden. Vi hälsar Riksbanken varmt välkomna till oss på Corem, säger Eva Landén, vd på Corem.
Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.
Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av Quandify
Bolag Pandox vd, Liia Nõu, gjorde vid presentationen av senaste kvartalsrapporten klart att man letar efter förvärv, främst inom de tre starka marknader man redan går bäst i: Storbritannien, Norden och Tyskland. – Det senaste förvärvet hade en sjuprocentig yield så det är det vi siktar på, säger Pandox-vd:n.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.