Image
Gallerian Shopping i Luleå.
Gallerian Shopping i Luleå.

Restaurangkedjan Kasai satsar i norr – öppnar i Luleå

Uthyrning Den japanska fusionrestaurangen Kasai växer och etablerar sin första restaurang norr om Stockholm i tillväxtstarka Luleå. Japansk anda och en livlig atmosfär möter Luleåhistoria när fastighetsägaren Diös inleder utvecklingen av den nya restaurangen i markplan i anrika gallerian Shopping. Kasai Kitchin beräknas slå upp dörrarna för gäster under april 2023.
Publicerad den 6 December 2022
Kasai. Kasai. Kasai. Kasai.

Kasai blev snabbt en populär destination för mat- och dryckesupplevelser när de öppnade sin första restaurang i Stockholm 2016. Sedan dess har de öppnat ytterligare en restaurang i Stockholm och expanderat till Malmö och Visby. Konceptet Kitchin, som etableras i Shopping galleria, erbjuder ett urval av restaurangens mest populära rätter och drinkar.

– Att få välkomna Kasai Kitchin till Shopping är en viktig pusselbit i arbetet med att stärka såväl staden som gallerian som konkurrenskraftig mötesplats. Ikeas etablering i Smedjan, coworking-aktören T22s expansion på plan 2 i Shopping och Kasais heta restaurangsatsning i markplan är tre exempel på hur utbudet utvecklas för att möta det ökade intresset för Luleå, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

– Vi vill att gästen ska känna igen sig i atmosfären och känna att all fokus ligger på den japanska andan, presentationen av rätterna, drinkarna och de noga utvalda råvarorna. Samtliga rätter är lika enkla att ta med som att avnjuta som plats, varje sig det är för en lunch, afterwork, kväll med vännerna eller hemma, säger Jens Bolmstedt, vd, Kasai.

Luleås pulserande stadskärna, expansiva näringsliv och de utvecklingsplaner som finns har legat till grund för Kasais beslut att etablera sig i staden.

– Vår expansionsresa är påbörjad och det känns otroligt kul att öppna i Luleå och erbjuda alla Luleåbor en härlig mat- och dryckesupplevelse. Vi kommer att kunna tillföra mycket till det befintliga utbudet i stan och det är roligt att både franschisetagaren Najib och Diös ser Kasai Kitchin som ett koncept att satsa på, fortsätter Jens Bolmstedt, vd, Kasai Kitchin.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige