Image

Rejäla prisökningar på bostadsmarknaden i Uppsala

Bostäder Under det senaste året har priserna för bostadsrätter i Uppsala ökat med 15 procent och villor med 14 procent, vilket är mer än riksgenomsnittet. Även det senaste kvartalet har visat på rejäla uppgångar. Bostadsrättspriserna ökade då med hela tolv procent, vilket kan jämföras med ökningen för riket i stort som landade på åtta procent. Villapriserna steg under samma kvartal med fem procent. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik.
Publicerad den 20 April 2015

Sett till länets kommuner är prisökningarna i de flesta fallen höga på både bostadsrätter och villor. Under den senaste tolvmånadersperioden har priserna i Uppsala kommun ökat med 13 procent för bostadsrätter och med 15 procent för villor.

Håbo kommun sticker ut extra då villapriserna där ökat med hela 25 procent under det senaste året, vilket är en av de största prisökningarna bland landets kommuner. Motsvarande siffra för riket ligger på 11 procent.

I dag kostar en bostadsrätt i Uppsala kommun närmare 2,3 miljoner kronor eller 36 700 kronor per kvadratmeter. Köper man en villa i Håbo kommun får man betala i snitt tre miljoner kronor, i Knivsta kommun nästan 3,9 miljoner kronor och i Uppsala kommun drygt 3,9 miljoner kronor.

– Uppsala är en attraktiv stad med låg arbetslöshet och en mycket stabil arbetsmarknad. Bara under de senaste åren har staden utvecklats enormt, med bland annat ett nytt resecentrum och ännu bättre pendlingsmöjligheter till Stockholm. De två städerna ligger nära varandra och fortsätter så sakta att växa ihop. Allt fler har fått upp ögonen för Uppsala och inflyttningstrenden är mycket positiv. När inflyttningen är så pass stor och byggtakten inte hänger med stiger priserna på bostäder, både i länet och kommunerna, säger Jim Palmquist, butikschef på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala.

Relaterade artiklar

Ämnen

Svensk Fastighetsförmedling på Branschguiden

Svensk Fastighetsförmedling har koll på kommersiella fastighetstransaktioner

Som en del av Sveriges största oberoende mäklarkedja ger vi våra kunder alla de fördelar som ett rikstäckande företag har i form av support och tillgänglighet. Vi har gedigen erfarenhet av kommersiella fastigheter och våra medarbetare är specialiserade inom sina respektive områden.

Funderar du på att köpa eller kommersiella fastigheter?

Om du har planer på att köpa eller sälja kommersiella fastigheter kan vi hjälpa dig med värderingen och vi diskuterar gärna en eventuell försäljning uta...

Läs mer om Svensk Fastighetsförmedling på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige