Image
NCC och Uppsalahem fortsätter sitt samarbete med nya lägenheter.

NCC och Uppsalahem i fortsatt samarbete

Bygg/Arkitektur NCC har inlett ytterligare ett samarbete med Uppsalahem som avser nybyggnation av ett flerbostadshus, Takryttaren, innefattande totalt cirka 175 lägenheter i centrala Uppsala. 70 av lägenheterna är delningsbostäder och ingår i ett nytt koncept som Uppsalahem nu testar.


Rosendal har uppmärksammats i hela världen för sitt nyskapande och hållbara samhällsbygge. Nu flyttas positionerna fram ytterligare med en klimatpositiv stadsdel. (Bild från etapp två)

Storbolag ratade när Uppsala utsåg markvinnare i klimatpositiv stadsdel

Bostäder Nyligen utsågs fyra vinnare till de fem områden som framöver ska bli Sveriges första klimatpositiva stadsdel. Det är i Uppsala och området Rosendal som totalt 41 500 kvadratmeter ska byggas. Bland de som lagt anbud på markanvisningstävlingen finns flera storbolag som ratades av kommunen, enligt de dokument Fastighetssverige tagit del av. "Högt prioriterat projekt" säger en av vinnarna.


Flygfoto över Uppsala med domkyrkan.

Uppsalas kontorsvakanser planar ut – fortsatt hög

Uthyrning Citymark Analys kartlägger i detalj vakanser och uthyrningar på kontorshyresmarknaden i Uppsala och andra större städer två gånger om året. I höstens kartläggning framkommer att kontorsuthyrningarna i Uppsala sannolikt har minskat under 2023, både räknat i antalet hyresavtal och i uthyrda kvadratmeter.


Rosendal har uppmärksammats i hela världen för sitt nyskapande och hållbara samhällsbygge. Nu flyttas positionerna fram ytterligare med en klimatpositiv stadsdel.

De ska bygga Sveriges första klimatpositiva stadsdel

Bostäder Uppsala kommun fick in hela 17 bidrag till markansvisningstävlingen från byggaktörer som vill vara med och utveckla Rosendal. Detta trots – eller kanske tack vare – extremt höga klimatkrav. De vinnande aktörerna är nu klara: Trähem, Folkhem trä, Nrep och Lillskär ska tillsammans bygga ut fem kvarter som blir den klimatpositiva stadsdelen.


Gränbystaden.

Fler uthyrningar för Atrium Ljungberg i Gränbystaden

Uthyrning I veckan öppnar H&M upp i Atrium Ljungbergs Gränbystaden efter en tids renovering, samtidigt som Designtorget öppnar sin första butik på handelsplatsen utanför Uppsala.


Kvarteret Siv i Uppsala.

STOS Fastigheter köper in sig i Uppsala-projekt

Transaktioner STOS Fastigheter köper in sig i ett fastighetsprojekt i absolut bästa läge i centrala Uppsala och blir delägare med Alma Property Partners och Mässing Properties.


Flerbostadshus i trä, halm och lera vinner markanvisningstävling i Östra Sala Backe, Uppsala.

Kaminsky Arkitektur och ETC Byggentreprenad vinner markanvisningstävling i Uppsala

Bygg/Arkitektur Kaminsky Arkitektur och ETC Byggentreprenad AB vinner markanvisningstävling för bostäder med lågt klimatavtryck.


Eric Bergström.

Regio utvecklar drygt 1 600 kvadratmeter åt Radonova i Uppsala

Uthyrning Regio har tecknat avtal med Radonova om nyproduktion och förhyrning av 1 634 kvadratmeter verksamhetslokaler i Fyrislund, Uppsala kommun. Inflyttning planeras till slutet av 2023.


Uppsala från ovan.

Tranviks Udde tecknar 20-årigt hyresavtal med Thermo Fisher i Uppsala

Uthyrning Tranviks Udde Fastigheter meddelar att de har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Thermo Fisher, ett ledande företag inom vetenskap och laboratorieutrustning, för uppförandet av en toppmodern lager- och produktionsfastighet på 9 000 kvadratmeter i Östra Fyrislund, Uppsala.


Flygfoto över Uppsala med domkyrkan.

Nu återinförs Bostad först i Uppsala

Bostäder Nu kan personer i hemlöshet i Uppsala börja ansöka om en egen bostad via Bostad först, en modell för stöd och hjälp till långvarigt hemlösa personer. Uppsalahem, Uppsala kommun och Uppsala Stadsmission står bakom satsningen som erbjuder hemlösa en bostad och dessutom stöd och hjälp. Målsättningen är att personen ska kunna bo kvar på samma villkor som andra hyresgäster.


Kvarteret Docenten i Uppsala.

Ny teknik nästan halverar energianvändningen i flerbostadshus

Energi/miljö Myndighetskravet för energiförbrukningen i nybyggda flerbostadshus kan nästan halveras med hjälp av ny teknik och kvalitetssäkrade byggmetoder. Det visar energideklarationen för SKBs nya fastighet i Uppsala som använder 42 procent mindre energi än kravet. Fastighetssverige har pratat med fastighetsutvecklingschef Johan Jarding.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Uppsala.

De är Uppsalas största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Uppsala, som med sina 242 140 invånare är landets fjärde största kommun enligt SCB.


Nytt logistikuppdrag för Wästbygg Gruppen i Uppsala.

Nytt logistikuppdrag för Wästbygg Gruppen

Bolag Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor har tecknat avtal med utvecklaren och fastighetsägaren LogiDev om att bygga en logistikanläggning på Fulleröområdet strax norr om Uppsala.


Den nya butikslokalen på Östra Hamngatan 29 i Göteborg.

Designtorget öppnar dubbelt under året

Handel Designtorget firar sitt 30-årsjubileum under hela året och satsar bland annat på att öppna två nya butiker under andra halvan av året. En butik på Östra Hamngatan mitt emot NK i Göteborg slår upp dörrarna oktober/november och i Uppsala öppnar en butik i Gallerian Gränbystaden. Med öppningarna har Designtorget totalt åtta butiker runtom i landet.


Panorama i Bredäng.

Heba och Åke Sundvall säljer fyra fastigheter till Resinova

Transaktioner Heba och Åke Sundvall har genom sina JV-bolag Doktoranden i Rosendal AB och VFG 4 AB tecknat avtal om överlåtelse av fyra fastigheter i Bredäng och Rosendal i Uppsala. Köpare är Resinova Bostads AB. Affären genomförs som två bolagsaffärer och tillträdet är 29 september 2023 respektive 1 december 2023.


Projektet Fältläkaren i Uppsala.

NCC bygger 276 studentbostäder åt Uppsalahem

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Uppsalahem bygga 276 studentbostäder i stadsdelen Kåbo, i centrala Uppsala. Uppdraget utförs som totalentreprenad i samverkan och ordervärdet uppgår till cirka 260 miljoner kronor.


Genom Borggården på KTH har flera av bolagens vd:ar ha spatserat. Men varken Eva Landén, P-G Persson eller Ulrika Hallengren har studerat just i Stockholm.

Lista: Här pluggade branschens bolagstoppar

Karriär Ansökningstiden till högskolorna har passerat, och kanske väntar nästa generationers vd:ar på sina antagningsbesked eller på examen om några veckor. Fastighetssverige har gått igenom vilka utbildningar som vd:arna i de största fastighetsbolagen har i bagaget – och det är några universitet som toppar listan.


Vakansgraden är den näst högsta noteringen sedan Uppsala-kartläggningarna inleddes.

Vacklande kontorshyresmarknad i Uppsala

Uthyrning Citymark Analys kartlägger i detalj vakanser och uthyrningar på kontorshyresmarknaden i Uppsala och andra större städer två gånger om året. I vårens kartläggning framkommer att uthyrningarna minskade under 2022, både räknat i antalet hyresavtal och i uthyrda kvadratmeter.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
I dag stänger anmälan till Branschens mötesplats i Uppsala – säkra din plats i dag!

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: I dag stänger anmälan – säkra din plats nu

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Nästa torsdag – den 4 maj – är det dags för Fastighetsmarknadsdagen Uppsala. I dag stänger anmälan så se till att säkra din plats till Branschens mötesplats i Uppsala nu!


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Christian Blomberg, Claes Larsson, Tobias Smedberg, Sofia Andersson och Tomas Stavbom utgör visionspanelen på nästa veckas Fastighetsmarknadsdagen Uppsala.

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala: Visionerna för staden

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Nästa torsdag – den 4 maj – är det dags för Fastighetsmarknadsdagen Uppsala. I dagens avslutande panelsamtal möter vi representanter för politik, näringsliv och fastighetsbransch och får höra deras visioner om framtidens Uppsala.