Image

JM säljer hyresrättsfastighet i Uppsala

Transaktioner JM har tecknat avtal med Hemvist om försäljning av en hyresrättsfastighet i Bäcklösa, Uppsala. Affären uppgår till 348 miljoner kronor.


Cecilia Safaee, vd för Hemmaplan.

Så vill Hemmaplan växa: "Blir enklare i egen regi"

Bolag På fredagen stod det klart att Hemmaplan nu har nycklarna till två centrum i vad som brukar benämnas som utsatta områden i Sverige. För Fastighetssverige berättar vd Cecilia Safaee hur de som bolag vill växa.


Michael Moschewitz.

Genova avyttrar portfölj i Uppsala och Upplands-Bro

Bolag Genova har avtalat om försäljning av fastigheterna Uppsala Kungsängen 32:6 och 32:8 samt Upplands-Bro Viby 19:29 och 19:33. Fastigheterna består av lokaler för lager och lättindustri. Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 121 miljoner kronor, vilket överstiger bokfört värde.


Aquila.

Akademiska Hus och Västmanlands-Dala nation ingår avtal om studentbostäder i Uppsala

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus har ingått ett avtal med Stiftelsen Västmanlands-Dala nations studentbostäder för den pågående byggnationen i Rosendal. Avtalet innebär att stiftelsen blockförhyr 170 lägenheter med plats för 350 studenter och forskarstuderande. Akademiska Hus bygger bostäderna i den nya stadsdelen för att stärka Uppsalas attraktivitet som studentstad.


Christina Heikel, stadsutvecklingsansvarig på Västsvenska Handelskammaren. I bakgrunden illustrationen av Framtidens Backaplan, som när det är klart 2040 kommer bidra med 9 000 bostäder.

Göteborg växer mest i hela Sverige: "Bostäderna är den svaga länken"

Bostäder Igår, tisdag, publicerade SCB nya siffror för deras prognos för hur mycket städerna kommer växa i befolkningsmängd de kommande åren. I topp ligger Göteborg, som kommer växa med över 16 000 invånare. För huvudstaden är den siffran bara 10 000. Men att vara den staden som ska växa mest ställer också större krav på kommunen. Det menar Christina Heikel som är stadsutvecklingsansvarig på Västsvenska Handelskammaren.


På bilden visas byggnationen av Danmarks Kumla 1:15 etapp 2. I bakgrunden syns Danmarks Kumla 12:2, som nu är fullt uthyrd.

Tranviks Udde hyr ut 2 700 kvadratmeter i Uppsala

Uthyrning Tranviks Udde Fastigheter har tecknat ytterligare tre hyreskontrakt om totalt cirka 2 700 kvadratmeter för sina fastigheter i Östra Fyrislund, Uppsala.


Fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala.

En femtedel uthyrt för Fastpartner

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett treårigt hyresavtal med Såma avseende 3 300 kvadratmeter i fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala.


Emiles Trädgård, Rosendal, Uppsala.

Bjerking projekterar i Rosendal, Uppsala

Bostäder Det medarbetarägda teknikkonsultföretaget Bjerking projekterar Emiles trädgård i Rosendal, Uppsala. Uppdragsgivare är Rosendal Fastigheter, arkitekt Mikael Ahrbom och markägare Uppsala kommun.


Det berörda höghusområdet i Flogsta, Uppsala.

Heimstaden vill öka uthyrning bland Uppsala-studenter

Bostäder Heimstaden är en av Uppsalas största studenthyresvärdar med bostäder i det klassiska studentkvarteret Flogsta. Uppsala Bostadsförmedling har nu fått i uppdrag att förmedla delar av beståndet.


Svagare omsättning och fler vakanser på Uppsalas kontorsmarknad visar Citymarks senaste siffror.

Svagare omsättning och fler vakanser på Uppsalas kontorsmarknad

Uthyrning I Uppsala har vakanserna på kontorsmarknaden ökat markant det senaste halvåret. Omsättningen på hyresmarknaden, räknat i kvadratmeter, har minskat och ligger under det historiska genomsnittet.


Rosendal har uppmärksammats i hela världen för sitt nyskapande och hållbara samhällsbygge. Nu flyttas positionerna fram ytterligare med en klimatpositiv stadsdel.

"Bolagen ska kunna stjäla lösningar av varandra"

Bostäder Uppsala ska vara ledande i klimatomställningen. Det är kommunens uttalade mål. Genom en ny typ av markanvisning så har de arbetat fram en pilot för hur de kan ta sig an det rent praktiskt. Karl Gustafsson, projektledare, mark och exploatering på Uppsala kommun, berättade på Fastighetssveriges event Stora Hållbarhetsdagen om hur de arbetar med området Rosendal som ska bli Sveriges första klimatpositiva stadsdel.


Gränbystadens entré.

Atrium Ljungberg gör ny uthyrning i Gränbystaden

Uthyrning I Gränbystaden i Uppsala etablerar nya butiker och restauranger sig. Fastighetsägaren, Atrium Ljungberg, har tecknat nya hyresavtal och under våren slår dörrarna upp till ett antal nya butikskoncept.


Fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala.

Fastpartner hyr ut 1 363 kvadratmeter till BM System i Uppsala

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett 7-årigt hyresavtal med BM System avseende 1 363 kvadratmeter i fastigheten Årsta 76:2 i Fyrislund, Uppsala. I fastigheten hyr Uppsala Kommun, Securitas, Kriminalvården, Samhall och Svensk Direktreklam lokaler.


Visionsbild av kvarteret Spänningen.

Nya bilder på Vecturas 30 000-kvadratmetersplaner i Uppsala

Bygg/Arkitektur Sedan våren 2022 har Vectura Fastigheter varit en aktiv del i utvecklingen av Uppsalas nya innovativa kvarter i Främre Boländerna. Nu presenteras helt nya visionsbilder för områdets första kvarter och planeras att stå klart under slutet av 2026. Här förvandlas ett industriområde till en kunskapsintensiv stadsdel med puls och kreativitet mitt i centrala Uppsala.


Tranviks Udde hyr ut till duo i Uppsala.

Tranviks Udde hyr ut till duo i Uppsala

Uthyrning Tranviks Udde Fastigheter har efter uthyrning av cirka 9 000 kvadratmeter till Thermo Fisher i etapp 1 påbörjat byggnationen av etapp 2 på samma fastighet. Etapp 2 omfattar ytterligare en byggnad om 6 800 kvadratmeter där Elektroskandia och Malmbergs Elektriska redan har tecknat hyresavtal för B2B butiker på delar av ytorna.


Uppsala från ovan.

Vincero Fastigheter avyttrar i Uppsala

Transaktioner Vincero Fastigheter har avyttrat två kontorsfastigheter i centrala Uppsala om 3 800 kvadratmeter. Köpare av fastigheterna är AB Upsala Nya Tidning, som är en del av NTM-koncernen.


Lumi i Uppsala.

Vasakronan hyr ut 3 100 kvadratmeter kontor i Uppsala

Uthyrning Vasakronan har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Sveriges geologiska undersökning, SGU, som innebär att SGU flyttar delar av sin verksamhet till projektfastigheten Lumi i Södra city. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.


Bonava får bygglov för 113 bostäder i Uppsala.

Bonava får bygglov för 113 bostäder i Uppsala

Bygg/Arkitektur Bonava får bygglov från Uppsala kommun och ska bygga 113 Svanenmärkta bostadsrätter i två etapper. Projektet Seminariet är beläget i Seminarieparken i centrala Uppsala och start av försäljning i den första etappen är planerad till den 28 april 2024.


Bonnier Fastigheters Centralhuset i Uppsala.

Bonnier Fastigheter hyr ut till Metacon i Centralhuset

Uthyrning Metacon, ett internationellt energiteknikföretag, flyttar sitt huvudkontor till Centralhuset, en fastighet som Bonnier Fastigheter utvecklar till kontorshus.


Biomedicinskt centrum (BMC) i Uppsala.

Akademiska Hus renoverar biomedicinska i Uppsala

Bygg/Arkitektur Förbättrade studieplatser, grönare innergårdar, fler energiåtgärder, mer välkomnande entréer och ett nytt kliniskt träningscentrum. Det är exempel på insatser som genomförs tillsammans med Uppsala universitet för att förbättra användarupplevelsen i Akademiska Hus största byggnad i Uppsala, Biomedicinskt centrum (BMC).