Image
Finansmarknadsminister Niklas Wykman meddelar nu att regeringen ska utreda vilka SBB-fastigheter som är säkerhetspolitiskt känsliga.
Finansmarknadsminister Niklas Wykman meddelar nu att regeringen ska utreda vilka SBB-fastigheter som är säkerhetspolitiskt känsliga. Bild: SBB/Riksdagen

Regeringen ska utreda vilka SBB-fastigheter som är säkerhetspolitiskt känsliga

Ekonomi/Finansiering Regeringen ska ta reda på vilka av SBB:s fastigheter som kan anses vara säkerhetspolitiskt känsliga, det rapporterar SVT Nyheter. Finansdepartementet gav uppdraget till Fortifikationsverket i onsdags.
Publicerad den 9 Juni 2023

I ett mejl till SVT från finansmarknadsminister Niklas Wykmans pressekreterare står att uppdraget är till för att "undvika att den typen av lokaler hamnar i utländsk ägo". Fortifikationsverket bekräftar att myndigheten fick uppdraget på onsdagen.

– Självklart ska inte säkerhetspolitiskt känsliga verksamheter hamna i utländsk ägo, skriver finansmarknadsministern Niklas Wykman i mejlet.

SBB äger bland annat Dalregementet och flera polisstationer.

Tidigare har finansmarknadsministern sagt att regeringen inte såg några skäl att ingripa i samband med krisen i SBB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Maria Wetterstrand om omställningen i fastighetsbranschen: "Det händer massor – men det finns stora svagheter"

Energi/miljö Maria Wetterstrand, vd på Milton Europe och före detta språkrör för Miljöpartiet, pratar ofta om att omställningen till en grön och hållbar fastighetsbransch måste gå fortare. I början av sommaren höll hon ett anförande på Kaptialmarknadsdagarna i Båstad inför flera branschföreträdare, som efteråt kom fram och ville berätta att de faktiskt gör något. Nu, några månader efter framträdandet, blir man lite nyfiken på om hon ser någon ljusning och någon tendens till att hjulet så sakteliga börjar vridas åt rätt håll? – Det är fortfarande inte tillräckligt, säger hon till Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige