Image

Planeringen av nya Tekniska nämndhuset går vidare

Bygg/Arkitektur Under denna vecka förväntas två viktiga beslut angående nya Tekniska nämndhuset att fattas av flera av Stockholms nämnder och bolag. Dels ett formellt inriktningsbeslut för flytten av de tekniska förvaltningar som i dag sitter i Tekniska nämndhuset på Fleminggatan, dels ett inriktningsbeslut för utvecklingen av Arenan 9, den tomt i Söderstaden där det nya Tekniska nämndhuset ska ligga.
Publicerad den 16 April 2013
Nya tekniska nämndhuset. Bild: Wingårdhs
Nya tekniska nämndhuset.

– Flytten av stadens Tekniska nämndhus är viktig av två skäl. Dels ger det oss en möjlighet att utveckla Fleminggatan med bostäder i spännande arkitektur precis invid Klara sjö, dels får staden bättre och mer ändamålsenliga kontorslokaler i Söderstaden, säger Sten Nordin, Stockholms finansborgarråd (M).

– Genom att flytta 1 100 av stadens arbetsplatser till Söderort skapar vi stora möjligheter för utveckling i ett för staden viktigt område. Samtidigt kan vi öka mängden bostäder i city vilket bidrar till en mer levande och attraktiv stadsmiljö, säger Sten Nordin, Stockholms finansborgarråd (M).

Beslutet att flytta 1100 av stadens arbetsplatser från Tekniska nämndhuset på Kungsholmen till nya Söderstaden fattades av Stockholms stad i februari 2013. Det nya kontorshuset och de 500 nya bostäderna i Söderstaden väntas kunna vara klara tidigast under 2018. De nya bostäderna på Kungsholmen kan därefter vara klara under 2020. Flytten beräknas ge besparingar för Stockholms stad på omkring tio miljoner kronor för årshyra och driftkostnad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige