Image

Peabs expansion påverkar resultatet negativt

Bolag Peab redovisade i går ett lägre resultat än förra året, både för tre- och niomånadersperioden. Siffrorna är också sämre än analytikerna hade förväntat sig, Peab föll med 2,4 procent på börsen.
Publicerad den 23 November 2011
Jan Johansson. Bild: Peab. Bild: Peab
Jan Johansson. Bild: Peab.

Vd Jan Johansson förklarar tappet med att bolaget är inne i en expansionsfas som initialt påverkar lönsamheten negativt.

Bruttoresultatet för tredje kvartalet uppgick till 948 miljoner kronor (835).

Rörelseresultatet uppgick till 460 miljoner kronor (466).

Efter ett finansnetto på -107 miljoner kronor (55) landade resultatet före skatt på 353 miljoner kronor (521). Det var 18 procent sämre än analytikernas förväntningar, enligt SME Direkt.
- Vi har en svagare rörelsemarginal än 2010, vilket skall kopplas till vår kraftiga expansion som under en uppbyggnadsfas påverkar lönsamheten negativt i samtliga våra verksamhetsområden, skriver vd Jan Johansson i vd-ordet.

- Vi har även belastats med resultattapp i pågående produktion beroende på nedjusterade projektprognoser inom byggverksamheten. Därutöver har lönsamheten påverkats av en försiktig resultatavräkning i stora projekt med lång återstående produktionstid.

Orderstocken för Bygg och Anläggning var rekordhög och har sedan årsskiftet ökat med 22 procent till 32 888 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige