Image

Peab får halvmiljarduppdrag i Sigtuna

Bygg Peab har fått uppdraget att bygga en ny postterminal i Rosersberg, Sigtuna. Beställare är Posten Meddelande AB och kontraktssumman uppgår till 480 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Augusti 2012

Postterminalen, som blir spåransluten, omfattar en yta av 49 000 kvadratmeter och innehåller bland annat lokaler för posthantering och två stycken 200 meter långa spårhallar för posttågen.

Den färdiga terminalen hanterar uppsamling och spridning av post till cirka 800 000 hushåll och 77 000 företag i 42 kommuner. På terminalen kommer 500-600 medarbetare att hantera 1,7 miljoner adresserade försändelser per dygn och 34 miljoner oadresserade försändelser per månad.

Postterminalen är ett Green Building-projekt med krav på låg energiförbrukning och byggnaden kommer bland annat att förses med 2 000 kvadratmeter solcellspaneler.

Arbetet beräknas vara klart i september 2014.
- Detta är ett projekt helt i linje med den miljöprofil vi strävar att arbeta efter. Postterminalen i Rosersberg kommer att bli något alldeles speciellt, säger Peabs divisionschef Jan-Olof Nordin.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige