Image
Peab bygger servicebyggnad på Malmö sjukhusområde.
Peab bygger servicebyggnad på Malmö sjukhusområde. Bild: Tengbom

Peab bygger servicebyggnad på Malmö sjukhusområde

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att uppföra en servicebyggnad på Malmö sjukhusområde. Beställare är Region Skåne och kontraktssumman uppgår till 692 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Maj 2019

Fastigheten uppförs på Inga Marie Nilssons gata i Malmö och omfattar cirka 28 000 kvadratmeter bruttoareal, varav 10 000 kvadratmeter är källarstomme som är avropat sedan tidigare.
Projektet har en hög komplexitet och kommer att bli logistiskt krävande då stora flöden av gods, textil, provflöden och avfall ska hanteras i byggnaden. Uppdraget kommer till stor del att handla om robusthet, teknisk försörjning och logistiklösningar. Servicebyggnaden ska bland annat innehålla ytor för logistik, försörjning - varav en stor vikt läggs vid rangeringsytor med lastkaj - avfallshantering, posthantering, driftcentral, kraftanläggning, omklädningsrum, skyddsrum, kylanläggning, sprinkleranläggning och administration. I den nya servicebyggnaden byggs också ett laboratorium som är kopplat till sjukvårdens alla avdelningar och mottagningar med funktionella system för provtransporter, till exempel en utbyggd rörpost.
– Väldigt roligt att vi fått fortsatt förtroende att utveckla denna centrala och viktiga byggnad för sjukvården i Malmö med omnejd. Det är en komplex byggnad som utgör ett logistiskt nav för sjukhusområdet. Vi är sedan tidigare i full gång med markarbeten och planeringsarbetet pågår för fullt med Region Skåne, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

Uppdraget är en utförandeentreprenad i samverkan. Projektet har redan startat och servicebyggnaden i sin helhet beräknas vara färdigställd år 2022.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige