Image
Nya Kristinehallen i Falun (ill: Falu kommun).
Nya Kristinehallen i Falun (ill: Falu kommun). Bild: Falu kommun

Peab bygger konserthus i Falun

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga nya Kristinehallen, Dalasinfoniettans konserthus, i Falun. Beställare är Falu kommun och kontraktssumman uppgår till 227 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 3 April 2024

Den nya Kristinehallen kommer att få en bättre konsertlokal med god akustik anpassad för klassisk musik, och ger även en bättre arbetsmiljö för de anställda. Det är Region Dalarna som kommer att hyra lokalerna i Nya Kristinehallen. Ombyggnationen kommer att innebära att Musik i Dalarna får en samlad hemvist för sin verksamhet, vilket ger Dalasinfoniettan bättre förutsättningar för sin verksamhet.

– Som Falubo är jag stolt över att se Kristinehallen förvandlas till ett modernt och funktionellt konserthus. Detta projekt kommer att bidra till att lyfta Dalarna som en kulturell destination och göra länets rika musiktradition tillgängligt för en bredare publik, säger kommunalrådet Liza Lundberg.

– Det känns jättebra att vi på Peab fått förtroendet att bygga om Kristinehallen. För oss är det inspirerande att skapa något bra och viktigt för kulturen i Dalarna och att vi som samhällsbyggare bidrar till den lokala utvecklingen i Falun. Jag ser fram emot det här projektet med spännande, hållbara och genomtänkta lösningar, säger Fredrik Timan, regionchef på Peab.

Projektet orderanmäldes i det första kvartalet 2024, startar i dagarna och beräknas stå färdigt under det första kvartalet 2027.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige