Image
Hattmakaren på Nybrogatan 23 i Falun.

Diös hyr ut till Tutus i centrala Falun

Uthyrning Krypterings- och cybersäkerhetsaktören Tutus etablerar sig i centrala Falun. I början på juni flyttar bolaget in i kontor på Nybrogatan som fastighetsägaren Diös utvecklat. Etableringen blir Tutus första utanför Stockholm.


Nya Kristinehallen i Falun (ill: Falu kommun).

Peab bygger konserthus i Falun

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga nya Kristinehallen, Dalasinfoniettans konserthus, i Falun. Beställare är Falu kommun och kontraktssumman uppgår till 227 miljoner svenska kronor.


Niklas Zuckerman, vd för Logistea.

Logistea köper för 275 miljoner kronor

Transaktioner Logistea har den 22 mars tillträtt fastigheten Främby 1:33 i Falun. Fastigheten har ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 275 miljoner kronor och en uthyrningsbar yta på cirka 42 500 kvadratmeter. NKT (Sweden) AB hyr samtliga ytor i fastigheten. Årlig hyresintäkt uppgår till cirka 24,2 miljoner kronor med en återstående kontraktslängd på cirka 13,5 år.


Diös kommer att hyra ut till Bjursås Sparbank i centrala Falun.

Bjursås Sparbank tar plats hos Diös i centrala Falun

Uthyrning Bjursås Sparbank öppnar kontor på Åsgatan i centrala Falun. Fastighetsägaren Diös utvecklar den cirka 480 kvadratmeter stora lokalen där inflyttning beräknas ske i början av juli.


Niklas Zuckerman, vd, och Anders Nordvall, vice vd och transaktionschef, på Logistea.

Logistea förvärvar i Falun för 275 miljoner

Transaktioner Logistea har ingått avtal om förvärv av fastigheten Främby 1:33 i Falun. Fastigheten har ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 275 miljoner kronor och en uthyrningsbar yta på cirka 42 500 kvadratmeter. NKT AB hyr samtliga ytor i fastigheten. Årlig hyresintäkt uppgår till cirka 24,2 miljoner kronor med en återstående kontraktslängd på cirka 13,5 år.


Jenny och Sanna Kallur utanför det blivande kontoret på Holmgatan.

Kallursystrarnas träningstjänst Vibes hyr hos Diös

Uthyrning Kontor, studio och gott om öppna ytor – så utformas träningstjänsten Vibes nya lokal i centrala Falun. I takt med att tjänsten vuxit har behovet av en större och mer funktionell yta ökat och i december tar de plats hos Diös på Holmgatan 11.


Krister Karlsson, COO på SBB, om bolagets avyttring i Landskrona och den omfattande utvecklingen i norr.

SBB gör ovanlig avyttring i syd och bygger i norr

Transaktioner SBB bjöd på två nyheter igår när det dels stod klart att de säljer tre omsorgsfastigheter till ett kommunalt bolag i Landskrona, samtidigt som de ser att 2023 kommer bjuda på byggrätter för motsvarande 1 030 bostäder i landets norra delar. Krister Karlsson, COO och vice vd på SBB berättar mer och Landskronahems vd kommenterar den ovanliga affären med SBB.


Diös tecknar grönt hyresavtal med Statens servicecenter i fastigheten Hattmakaren i Falun.

Diös tecknar grönt hyresavtal med Statens servicecenter i Falun

Uthyrning I juni 2023 tar Statens servicecenter plats i fastighetsägaren Diös lokaler i hörnet Nybrogatan/Slaggatan i centrala Falun. Det drygt 550 kvadratmeter stora servicekontoret utvecklas till en modern arbets- och mötesplats. Parallellt med kontorsutvecklingen inleder Diös ett stort energiprojekt i syfte att förbättra fastighetens totala energiprestanda.


Dansk kedja öppnar i Diös lokaler i Falun.

Dansk kedja öppnar i Diös lokaler i Falun

Uthyrning I slutet av året kompletteras Faluns utbud av urban service med den snabbväxande danska handelskedjan Normal. Med fokus på att skapa en dynamisk och modern butiksupplevelse utvecklar fastighetsägaren Diös den nya butiken i markplansläge i Falan galleria.


Riksbyggen ska bygga 70 bostäder i Falun.

Riksbyggen får markanvisning för 70 lägenheter i Falun

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige har nu godkänt ett markanvisningsavtal som ger Riksbyggen möjligheten att bygga cirka 70 nya lägenheter i centrala Falun. Riksbyggen planerar bland annat att bygga ett Bonum seniorboende inom ramarna för markanvisningen.


Annie Franzon, transaktionschef på Diös.

"Northvolt blir en katalysator"

Bolag Diös fortsätter sin tillväxtresa med nya förvärv i Skellefteå, Falun och Borlänge. Bolagets transaktionschef Annie Franzon berättar för Fastighetssverige hur Diös vill växa i Falun och Borlänge, betydelsen av Northvolts etablering i Borlänge och om tillväxtplanerna för 2022.


Knut Rost, vd för Diös.

Diös köper för över en halv miljard

Transaktioner Diös förvärvar tolv fastigheter i Borlänge och Falun. Fastigheterna innehåller bostäder, hotell och kommersiella lokaler och kompletterar bolagets befintliga bestånd. Fastighetsvärdet uppgår till totalt 564 miljoner kronor och säljare är Mecastell Förvaltnings AB. Tillträde sker den 1 april 2022.


Jeansbolaget öppnar i MQ's tidigare lokaler på Holmgatan.

Jeansbolaget öppnar hos Diös i centrala Falun

Uthyrning I december öppnar den expansiva klädkedjan Jeansbolaget en butik i fastighetsägaren Diös lokal på Holmgatan i centrala Falun. Med stort fokus på personlig service och den fysiska köpupplevelsen utvecklas lokalen till en inbjudande butik med välkända varumärken.


Amasten bygger hyresrätter i Falun och Gävle.

Amasten bygger hyresrätter i Falun och Gävle

Bostäder Amasten startar två nyproduktionsprojekt om sammanlagt 296 lägenheter för egen förvaltning. Projekten beräknas färdigställas i fjärde kvartalet 2022 med ett hyresvärde om 24 miljoner kronor.


SHH och Balder bygger i Falun.

SHH och Balder bygger bostadsrätter i Falun

Bygg/Arkitektur SHH ska tillsammans med Balder utveckla 38 bostäder i det nya bostadsområdet Surbrunnshagen, nära Falun centrum. Det nya projektet, Brf Kompaniet kommer omfatta lägenheter med tre eller fyra rum och kök.


Till vänster av av de fastigheter i Uppsala som ingår i Masmästarens bestånd.

Selin efter miljardköpet: "De är som ett mini-Balder"

Transaktioner Erik Selins julklapp till Balder blir förvärvet av femmiljardersbolaget Masmästaren, ett bolag som Balderägaren hyllar och ser som en kopia av Balder i mindre skala. För Fastighetssverige berättar han mer om hur affären kom till och varför köpet lockade så mycket.


Diös hyr ut till Yrkesakademin i Falun.

Diös hyr ut till Yrkesakademin i Falun

Uthyrning Utbildningsföretaget Yrkesakademin etablerar sig i Diös lokaler på Holmgatan i centrala Falun. I samband med det utvecklar Diös lokalerna till ett modernt kontor med öppna ytor.


Vectura köper fastighet av AE Capital.

Vectura köper i Falun

Transaktioner Vectura köper fastigheten Häggen 24 i Falun.


Bergströms galleria i Falun.

Åklagarmyndigheten etablerar sig i Diös lokaler i centrala Falun

Uthyrning Diös utvecklar just nu moderna kontorslokaler till Åklagarmyndighetens nya etablering i Centrala Falun. Etableringen ligger i linje med Diös strategi om stadsutveckling med fler personer som sig i centrum. Beräknad inflyttning sker under december månad.


Lennart Sten

Svenska Handelsfastigheter tecknar tioårigt avtal med Elgiganten

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter tecknar ett tioårigt hyresavtal med Elgiganten för handelsområdet Majoren i Falun. Inflyttning planeras till hösten 2020.