Image

Peab bygger hyresrätter åt Tornet

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 358 nya hyresrätter i Stockholm/Mälardalen, Öresundsregionen och Göteborgsområdet. Beställare är Tornet Bostadsproduktion och kontraktssumman uppgår till 410 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Mars 2013

Av hyresrätterna kommer 89 att byggas i Malmö, 74 i Helsingborg, 80 i Västerås, 71 i Göteborg och 44 på Lidingö. Projekten har byggstartats och de beräknas ta mellan 15-18 månader att färdigställa.

Många av de påbörjade hyresrätterna byggs med Peab PGS byggsystem, vilket innebär att resultatet blir en kostnadseffektiv byggprocess med attraktiva, energisnåla och miljövänliga bostäder

Utöver arbetet med de redan påbörjade hyresrätterna, pågår planering för produktion av ytterligare cirka 500 hyresrätter i storstadsområdena.

- Efterfrågan på hyresrätter i bra lägen ökar. Det är därför angeläget att vi tillsammans med Tornet kan förse marknaden med alternativ till rimliga boendekostnader, säger Peabs koncernchef Jan Johansson.

Tornet Bostadsproduktion AB ägs till 62 procent av Tornet AB och till 19 procent vardera av Folksam och Riksbyggen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige