Image

Ny vd för Link i Danmark

Bolag Kirsten Anker Sørensen har tillsatts som ny vd för arkitektkontoret Link arkitektur i Danmark.
Publicerad den 7 September 2015
Kirsten Anker Sørensen blir ny vd för Link i Danmark.På bilden även till vänster Rolf Maurseth, t.f. vd för Link Norden och Marius Lorentzen, som efter flera år som vd i Danmark nu kommer att fokusera på företagets projektutveckling. Bild: Link
Kirsten Anker Sørensen blir ny vd för Link i Danmark.På bilden även till vänster Rolf Maurseth, t.f. vd för Link Norden och Marius Lorentzen, som efter flera år som vd i Danmark nu kommer att fokusera på företagets projektutveckling.

Huvuduppgiften för den nya vd:n blir att stärka Link arkitekturs position i Danmark samt att vara med och utveckla nya strategier för företaget. Kirsten Anker Sørensen kommer också att ingå i koncernledningsgruppen.

Rolf Maurseth, t.f. vd för Link Norden:

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Kirsten Anker Sørensen. Hon känner branschen och har erfarenhet av strategisk planering. Kirsten har även god erfarenhet av att implementera strategier ? en styrka som nu tillförs LINK.

Kirsten Anker Sørensen:

– Jag tycker att Link arkitekturs utvecklingsperspektiv är mycket intressant och jag ser fram emot att vara en del av denna process. Det är en spännande utmaning för mig att arbeta på nordisk nivå.

Marius Lorentzen vill, efter flera år som vd för kontoret i Danmark, nu fokusera på projektutveckling. Han har, tillsammans med sina kollegor, arbetat målinriktat för att bygga upp Link arkitekturs danska kontor genom att sätta fokus på god arkitektur. Kontoret har vunnit och byggt ett stort antal projekt i Öresundsregionen ? en väsentlig orsak till att Link i Öresundsregionen har vuxit till 25 medarbetare.

Om LINK arkitektur
LINK arkitektur är ett av de största arkitektkontoren i Norden och har som vision att skapa rum för bättre liv. Med ca 350 medarbetare fördelade på 13 orter i Norge, Sverige och Danmark erbjuder företaget lokal förankring kombinerat med spetskompetens inom arkitektur, plan, inredningsarkitektur, byggadministration, teknisk byggnadsbeskrivning och hållbarhet.

Om Kirsten Anker Sørensen
Kirsten Anker Sørensen är utbildad MSc. från CBS och kommer från en tidigare anställning som vd för Erik Møller Arkitekter, som hon var med och sålde till KPF i maj 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige