Image
Malin Silversvala och Thomas Malmberg.
Malin Silversvala och Thomas Malmberg. Bild: Savills

Ny duo ska leda Savills fastighetsförvaltning

Karriär Från och med juni 2023 kommer Thomas Malmberg att bli ny Head of Property Management för Savills Sweden och Malin Silversvala kommer att leda affärsutveckling i en ny roll i förvaltningsteamet, meddelar den internationella fastighetsrådgivaren.
Publicerad den 11 April 2023

Thomas Malmberg, som anslöt till Savills Sweden för drygt tre år sedan, leder för närvarande Savills Sweden Retail, som innefattar bland annat Stockholm Quality Outlet och Barkarby Handelsplats. Med över 17 års erfarenhet inom detaljhandel, bland annat som köpcentrumdirektör för IKEA i Sydostasien och Ryssland, besitter han en gedigen kompetens inom fastighetsutveckling och -förvaltning.

Under de senaste tre åren har Malin Silversvala varit chef för fastighetsförvaltningen inom Savills Sweden, en roll som hon lämnar över till Thomas Malmberg. Hon arbetade på Savills mellan 2010–2016 för att därefter vara på CBRE och ICA Fastigheter innan hon återvände till Savills 2020. Hon kommer nu att ta sig an rollen som Head of Business Development inom affärsområdet Förvaltning.

Malin Silversvala, Head of Business Development inom Förvaltning, Savills Sweden, säger:
– Den här förändringen innebär ett ökat fokus på affärsutveckling för våra tjänster inom förvaltning och fastighetsdrift. Vi ser en stor efterfrågan inom dessa områden och tror på en stark tillväxt under de kommande åren.

Niklas Samuelsson, vd, Savills Sverige, tillägger:
– Fastighetsförvaltning är ett viktigt tillväxtområde för Savills, inte bara i Sverige utan även i Europa och Mellanöstern, där vi har ökat vår förvaltningsyta från 17,28 miljoner kvadratmeter år 2021 till 24,65 miljoner kvadratmeter den 31 december 2022.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige